Η Eλισάβετ επισκέφθηκε την Ιρλανδία εν μέσω απειλών για βομβιστικές επιθέσεις και χλιαρής αποδοχής από τον κόσμο. Ιστορική επίσκεψη, η πρώτη επίσκεψη μονάρχη από το 1917 οπότε η Ιρλανδία απέκτησε την ανεξαρτησία της. Μια μέρα πριν την επίσκεψη ο Morrissey δημοσιεύει ένα σκληρό κείμενο γεμάτο αλήθειες όπου καλεί τους Βρετανούς να συγκρίνουν τον τρόπο που "κυβέρνησε" η Ελισάβετ με τον τρόπο που κυβέρνησαν οι Καντάφι και Μουμπάρακ - και τους διαβεβαιώνει πως δεν θα βρουν πολλές διαφορές. Διαβάζουμε αποσπάσματα στην Huffington Post.

Συνεχίζοντας την παράδοση των πανκ, με κύριο εκφραστή τους Sex Pistols, και παρά την θετική αποδοχή που (παρα)είχε ο πριγκιπικός γάμος λίγες βδομάδες πριν, ο Morrissey επιστρέφει στην σκληρή κριτική της μοναρχίας, λέγοντας πως: "η ίδια η ύπαρξη της βασίλισσας και της τεράστιας τώρα πια οικογένειας της - την οποία συντηρούν οικονομικά οι Βρετανοί φορολογούμενοι είτε το θέλουν είτε όχι - είναι αντίθετη με κάθε έννοια δημοκρατίας και αντίκειται στην ελευθερία του λόγου". Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του στην ιστοσελίδα Hot Press εδώ.

Τέλος, ο Morrissey σχολιάζει πως, εφόσον αρνείται να δώσει πίσω την Ιρλανδία στον Ιρλανδικό λαό, αρνείται ουσιαστικά την ύπαρξη ενός ενιαίου και αδιαιρετου κυρίαρχου Ιρλανδικού κράτους, είναι φασίστρια. "Τί άλλο θα μπορούσε να είναι; Υπάρχει άλλη Ευρωπαϊκή χώρα που να ελέγχεται από τη γείτονά της;", αναρωτιέται.

Υπάρχει αλήθεια;

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr