Στα έξι δισ. ευρώ οι ζημιές στη Γερμανία από τις καταστροφικές πλημμύρες

Στα έξι δισ. ευρώ οι ζημιές στη Γερμανία από τις καταστροφικές πλημμύρες Facebook Twitter
1

Πολύπλευρες είναι οι ζημιές που υπέστη η Γερμανία από τις πλημμύρες του τελευταίου διαστήματος που βύθισαν την κεντρική Ευρώπη στο χάος.

Σύμφωνα μάλιστα με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων της χώρας οι εκτεταμένες καταστροφές στη Νότια και την Ανατολική Γερμανία αναμένεται να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα και την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο βασικός στόχος της κυβέρνησης για φέτος είναι να φτάσει η ανάπτυξη στα 0,5% του ΑΕΠ, κατάσταση η οποία, όπως  χαρακτηριστικά τόνισε είναι διαχειρίσιμη.

Στο μεταξύ, η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, υποσχέθηκε ομοσπονδιακή βοήθεια ύψους 100 εκατ. ευρώ στους πληγέντες, την ώρα που το Οικονομικό Ινστιτούτο της Κολωνίας κάνει εκτιμήσεις για τις ζημιές, τονίζοντας ότι πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ αναφορικά με τις ασφαλιστικές εταιρείες, αυτές θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις 1,8 δισ. ευρώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια