Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τη σημερινή επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ, ρίχνοντας τις ευθύνες στους διαδηλωτές που με «πρόσχημα την προάσπιση των ελευθεριών επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς».

 

Μιλώντας ενώπιον των βουλευτών του είπε χαρακτηριστικά: «Το πάρκο Γκεζί είναι για τον κόσμο, δεν είναι ζώνη κατοχής. Όσοι είναι ειλικρινείς ας αποσυρθούν, το ζητώ ως πρωθυπουργός της χώρας. Για μένα στόχος ήταν η τουρκική οικονομία, κάποιοι ήθελαν να διαστρεβλώσουν την εικόνα της. Πρόκειται για σχέδιο εκ του πονηρού».

 

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα δέντρα στο πάρκο Γκεζί δεν θα κοπούν, αλλά θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο, ενώ εν μέσω χειροκροτημάτων των βουλευτών του, ρώτησε: «Τι πρέπει να κάνουμε; Να γονατίσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους ζητήσουμε να μετακινήσουν τα πανό; Πως θα μετακινούνταν αυτά τα παράνομα κουρέλια από τα δημόσια κτήρια;».

 

Αργότερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε εκ νέου αναφορά στους βανδαλισμούς, ενώ στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά γύρω από την πλατεία Ταξίμ λόγω των διαδηλώσεων: «Τα ξενοδοχεία στην Ταξίμ είναι τώρα άδεια κατά 80%, οι μαγαζάτορες στην Ταξίμ υποφέρουν, εκτός από αυτούς που πωλούν μπίρα. Αυτό είναι επέμβαση στην ελευθερία των άλλων».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr