Αμετακίνητος ο Ερντογάν

Αμετακίνητος ο Ερντογάν Facebook Twitter
0

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τη σημερινή επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ, ρίχνοντας τις ευθύνες στους διαδηλωτές που με «πρόσχημα την προάσπιση των ελευθεριών επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς».

Μιλώντας ενώπιον των βουλευτών του είπε χαρακτηριστικά: «Το πάρκο Γκεζί είναι για τον κόσμο, δεν είναι ζώνη κατοχής. Όσοι είναι ειλικρινείς ας αποσυρθούν, το ζητώ ως πρωθυπουργός της χώρας. Για μένα στόχος ήταν η τουρκική οικονομία, κάποιοι ήθελαν να διαστρεβλώσουν την εικόνα της. Πρόκειται για σχέδιο εκ του πονηρού».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα δέντρα στο πάρκο Γκεζί δεν θα κοπούν, αλλά θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο, ενώ εν μέσω χειροκροτημάτων των βουλευτών του, ρώτησε: «Τι πρέπει να κάνουμε; Να γονατίσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους ζητήσουμε να μετακινήσουν τα πανό; Πως θα μετακινούνταν αυτά τα παράνομα κουρέλια από τα δημόσια κτήρια;».

Αργότερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε εκ νέου αναφορά στους βανδαλισμούς, ενώ στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά γύρω από την πλατεία Ταξίμ λόγω των διαδηλώσεων: «Τα ξενοδοχεία στην Ταξίμ είναι τώρα άδεια κατά 80%, οι μαγαζάτορες στην Ταξίμ υποφέρουν, εκτός από αυτούς που πωλούν μπίρα. Αυτό είναι επέμβαση στην ελευθερία των άλλων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Διεθνή / Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν παρευρέθηκε σε σημαντική συνάντηση στο Κρεμλίνο και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο των G20, γεγονός που εγείρει εικασίες
LIFO NEWSROOM
Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM