Μια μικρή ιστορία που αναδημοσίευσε από τη Χουριέτ η Ελευθεροτυπία μέσω του ανταποκριτή της στην Κωνσταντινούπολη, Άρη Αμπατζή, ίσως να εξηγεί την αγανάκτηση του κόσμου στην Τουρκία για το είδος της στροφής προς την Ανατολή που επιχειρεί ο Ερντογάν.

 

Εκτός από το νόμο για το αλκοόλ τον οποίο έφερε στη βουλή ο Ερντογάν και στις αντιρρήσεις που άκουσε απάντησε πως «η θρησκεία ορίζει το σωστό», υπάρχει η επιστολή μιας γυναίκας που δημοσιεύτηκε πριν από τρεις μέρες σε στήλη της εφημερίδας «Χουριέτ» και δείχνει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί. Η συγκεκριμένη έκανε τεστ εγκυμοσύνης σε κρατικό νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ύστερα από 1,5 μήνα, όμως, ο σύζυγος της γυναίκας δέχτηκε τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, στο οποίο τον ρώτησαν αν γνωρίζει πως η σύζυγός του έχει κάνει τεστ εγκυμοσύνης! Τον ρώτησαν μάλιστα αν τίθεται θέμα εγκυμοσύνης και του είπαν πως αν τίθεται, αυτό δεν έχει δηλωθεί, πράγμα που συνιστά παραβίαση του νόμου!

 

Η γυναίκα στην επιστολή της σημειώνει ότι αν ο σύζυγός της ήταν «νευρικός» ή εκείνη ήταν σε διάσταση με αυτόν, το τηλεφώνημα θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα να δολοφονηθεί η ίδια από αυτόν. Τη στιγμή μάλιστα που η επικαιρότητα στην Τουρκία αναφέρει συχνά δολοφονίες γυναικών για παρόμοιους και άλλους λόγους.

 

Η γυναίκα στην επιστολή της σημειώνει, επίσης, για ποιο λόγο το νοσοκομείο κάλεσε το σύζυγο και όχι την ίδια.

 

Παράλληλα, το χάπι της επόμενης μέρας συμπεριελήφθη στα φάρμακα που προϋποθέτουν συνταγή, στο πλαίσιο ρύθμισης σχετικά με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Σε δημόσια νοσοκομεία δε είναι αδύνατον να κάνει μια γυναίκα έκτρωση, εκτός από σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr