Συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών στο Λονδίνο

Συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών στο Λονδίνο Facebook Twitter
1

Αντιφασιστικές οργανώσεις στο Λονδίνο και άλλες αγγλικές πόλεις πραγματοποίησαν το Σάββατο διαδηλώσεις, καταδικάζοντας την ακροδεξιά για καπηλεία της άγριας δολοφονίας του άτυχου βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι.

Αφορμή στάθηκε η πραγματοποίηση την ίδια ώρα από το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα συγκεντρώσεων στη μνήμη του Ρίγκμπι, και ενώ πλέον οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και στους δύο υπόπτους που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος Μάθιου Κούπερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε βαρεθεί με τα σύνορά μας να παραβιάζονται από ανθρώπους που έρχονται σε αυτή τη χώρα, κάνουν κατάχρηση της καλοσύνης μας και στο τέλος καταλήγουμε με την σφαγή αυτού του άτυχου παλικαριού την περασμένη εβδομάδα από δύο άντρες στο όνομα ενός λεγόμενου Θεού».

Από την πλευρά του, ο Τζούλιαν Λέμα, μέλος των αντιφασιστικών οργανώσεων, είπε: «Είμαι εδώ για να σταματήσω τους φασίστες. Οι γονείς μου πολέμησαν σε έναν πόλεμο για να σταματήσει αυτό και εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό στη χώρα μας. Και σίγουρα δεν θα αφήσουμε να χρησιμοποιήσουν την τρομακτική επίθεση που συνέβη την περασμένη εβδομάδα για τους δικούς τους σκοπούς. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι διαφορετικές συγκεντρώσεις των ακροδεξιών και των αντιφασιστικών οργανώσεων κατέληξαν σε αψιμαχίες, μπροστά μάλιστα από την Βουλή των Κοινοτήτων. Περίπου 1.500 αστυνομικοί προσπαθούσαν να αποτρέψουν τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων διαδηλωτών, αλλά δεν έγινε δυνατό να αποφευχθούν οι ταραχές. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι έγιναν 59 συλλήψεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων για ανυπακοή στις εντολές της αστυνομίας.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια