Συνεδριάζει η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra στη Βρετανία

Συνεδριάζει η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Υπό τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα συνεδριάσει σήμερα η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, μετά την επίθεση με θύμα έναν στρατιώτη στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το περιστατικό κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία και επέστρεψε εσπευσμένα στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Θα ελέγξουμε τα πάντα σε ότι αφορά την ασφάλεια, θα λάβουμε υπόψη μας όσα μπορούμε να μάθουμε από τέτοιου είδους περιστατικά. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι σε μια ελεύθερη χώρα, όπως είναι η δική μας, ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε την τρομοκρατία είναι να εξασφαλίσουμε ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά, να συνεχίζουμε τη ζωή μας δείχνοντας ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να νικήσουν. Αυτό είναι το σημαντικό», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να αντιμετωπίζει το περιστατικό ως επίθεση, η οποία πιθανώς να έχει σχέση με τρομοκρατία.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra θα συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων ασφαλείας μετά την επίθεση.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM