Απεργία την Πρωτομαγιά

Με δικό της αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας» η Ολυμπία Δουκάκη

Με δικό της αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας» η Ολυμπία Δουκάκη Facebook Twitter
0

Το δικό της αστέρι στη φημισμένη «Λεωφόρο της Δόξας» στο Χόλιγουντ θα αποκτήσει η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη. Το 1987 είχε βραβευτεί με Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» (Moonstruck).

Η τελετή θα γίνει την ίδια ημέρα με τα βραβεία "Gabby", που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα. Η καταξιωμένη ηθοποιός είναι ένθερμη υποστηρίκτρια και ενεργό μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος. Προς τιμήν της δίνεται σε κάθε τελετή των βραβείων υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια με υψηλές αποδόσεις στο Πανεπιστήμιο.

Γεννημένη στη Μασαχουσέτη στις 20 Ιουνίου του 1931, η Ολυμπία Δουκάκη χρωστά την ελληνική της καταγωγή στον Μικρασιάτη πατέρα της Χρήστο και στην μητέρα της Κωνσταντίνα από την Πελοπόννησο. Ξάδερφος της είναι ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μάικλ Δουκάκης, υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία στις ΗΠΑ το 1988.

Άρχισε τη θεατρική της καριέρα στη Βοστόνη το 1958 και το 1963 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Λίλιθ» του Ρόμπερτ Ρόσεν. Η αίσθηση του χιούμορ και το ελληνικό ταμπεραμέντο ήταν πάντα έκδηλα στις ερμηνείες της. Το εμπορικό επιμελητήριο του Χόλιγουντ την τιμά για την εξαιρετική της παρουσία στο θέατρο και την Έβδομη Τέχνη.

Το αστέρι που θα φέρει για πάντα το όνομα της, θα βρίσκεται στην Λεωφόρο Χόλιγουντ μπροστά από το εμβληματικό θέατρο "Pantages". Περισσότερα από 2.000 αστέρια είναι αποτυπωμένα στα πεζοδρόμια κατά μήκος δεκαπέντε οικοδομικών τετραγώνων στη Hollywood Boulevard και τριών οικοδομικών τετραγώνων στην οδό Βάιν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα προσθέσουμε ένα ακόμη αστέρι στη διάσημη Λεωφόρο της Δόξας. Η Ολυμπία Δουκάκη έχει αγαπηθεί από το κοινό σε όλον τον κόσμο. Στην τελετή θα υποδεχτούμε περισσότερα από χίλια μέλη του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος, που θα βρίσκονται στο Χόλιγουντ το Σαββατοκύριακο για τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την τελετή για τα βραβεία Gabby», δήλωσε η παραγωγός των τελετών παράδοσης των αστεριών Άννα Μαρτίνεζ.

Το αστέρι της Ολυμπία Δουκάκη με νούμερο 2.498 θα τοποθετηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί τοπική ώρα και θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.walkoffame.com.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ