Διατάχθηκε η προφυλάκιση του πρώην προέδρου της ισπανικής τράπεζας «Κάχα Μαδρίδ»

Διατάχθηκε η προφυλάκιση του πρώην προέδρου της ισπανικής τράπεζας «Κάχα Μαδρίδ» Facebook Twitter
1

Τη φυλάκιση του Μιγκέλ Μπλέσα, πρώην προέδρου της τράπεζας Κάχα Μαδρίδ, διέταξε ισπανικό δικαστήριο.

Ο δικαστής Ελπίδιο Σίλβα έκρινε πως ο 65χρονος Μπλέσα πρέπει να τεθεί υπό κράτηση με εγγύηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο των ερευνών για την αγορά από την Κάχα Μαδρίδ της τράπεζας Σίτι Νάσιοναλ στη Φλόριντα το 2008 αντί ποσού που ξεπερνούσε τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Μιγκέλ Μπερνάρ, εκπρόσωπος του συνδικάτου «Manos Limpias», επεσήμανε πως «αυτή η απόφαση δίνει το παράδειγμα και αποτελεί προειδοποίηση για όλους, διότι αυτό που κάνουν οι τράπεζες στο χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας συνιστά μεγάλο σκάνδαλο».

Η Κάχα Μαδρίδ ήταν μια από τις έξι τράπεζες που το 2010 συγχωνεύθηκαν για να συγκροτήσουν την Μπάνκια, τον τραπεζικό όμιλο που πέρυσι χρειάστηκε βοήθεια ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ και ανάγκασε την Ισπανία να ζητήσει ευρωπαϊκή στήριξη για να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
> Καταδικάστηκε σε φυλάκιση> ο 65χρονος Μπλέσα πρέπει να τεθεί υπό κράτηση με εγγύηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώΑν «καταδικάστηκε», τότε πού κολλάει η «εγγύηση»; Προφανώς διατάχθηκε η προφυλάκισή του.[LIFO]: Ορθή παρατήρηση, ευχαριστούμε! :)