ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Διατάχθηκε η προφυλάκιση του πρώην προέδρου της ισπανικής τράπεζας «Κάχα Μαδρίδ»

Διατάχθηκε η προφυλάκιση του πρώην προέδρου της ισπανικής τράπεζας «Κάχα Μαδρίδ» Facebook Twitter
1

Τη φυλάκιση του Μιγκέλ Μπλέσα, πρώην προέδρου της τράπεζας Κάχα Μαδρίδ, διέταξε ισπανικό δικαστήριο.

Ο δικαστής Ελπίδιο Σίλβα έκρινε πως ο 65χρονος Μπλέσα πρέπει να τεθεί υπό κράτηση με εγγύηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο των ερευνών για την αγορά από την Κάχα Μαδρίδ της τράπεζας Σίτι Νάσιοναλ στη Φλόριντα το 2008 αντί ποσού που ξεπερνούσε τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Μιγκέλ Μπερνάρ, εκπρόσωπος του συνδικάτου «Manos Limpias», επεσήμανε πως «αυτή η απόφαση δίνει το παράδειγμα και αποτελεί προειδοποίηση για όλους, διότι αυτό που κάνουν οι τράπεζες στο χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας συνιστά μεγάλο σκάνδαλο».

Η Κάχα Μαδρίδ ήταν μια από τις έξι τράπεζες που το 2010 συγχωνεύθηκαν για να συγκροτήσουν την Μπάνκια, τον τραπεζικό όμιλο που πέρυσι χρειάστηκε βοήθεια ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ και ανάγκασε την Ισπανία να ζητήσει ευρωπαϊκή στήριξη για να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.

Πηγή: Euronews

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
> Καταδικάστηκε σε φυλάκιση> ο 65χρονος Μπλέσα πρέπει να τεθεί υπό κράτηση με εγγύηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώΑν «καταδικάστηκε», τότε πού κολλάει η «εγγύηση»; Προφανώς διατάχθηκε η προφυλάκισή του.[LIFO]: Ορθή παρατήρηση, ευχαριστούμε! :)