Ο καπετάνιος του Κόστα Κονκόρντια Φραντσέσκο Σκετίνο, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Γκροσέτο για να παραστεί στην προδικαστική διαδικασία.

 

Οι εισαγγελείς έχουν απαγγείλλει κατηγορίες εναντίον του Σκετίνο για ανθρωποκτονία κι εγκατάλειψη πλοίου.

 

O δικαστής θα λάβει απόφαση σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί δίκη με συνοπτικές διαδικασίες για κάποιους από τους κατηγορούμενους και τον Σκετίνο.

 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ισχυρισμός για εγκατάλειψη πλοίου είναι παράλογος, καθώς στην κατάσταση που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή δεν ήταν δυνατό να μείνει στο πλοίο», δήλωσε ο δικηγόρος του Σκετίνο.

 

Πολλά από τα θύματα δεν έχουν δεχθεί την προσφορά αποζημίωσης που έκανε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Κόστα Κονκόρντια και βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

 

Οι δικηγόροι του Σκετίνο είναι πιθανό να ζητήσουν αποζημίωση για τον πελάτη τους λόγω της κατάθλιψης και του διασυρμού που του έχει προκαλέσει το ναυάγιο.

 

«Πρέπει να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες από όλες τις πλευρές και να ερευνήσουμε το πώς λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας, το πώς η ομάδα κρίσης δούλεψε και το αν οι σωστικές λέμβοι δεν έπεσαν στη θάλασσα γιατί κάποιος έκανε λάθος», επεσήμανε ο δεύτερος δικηγόρος του Σκετίνο.

 

Τον Ιανουάριο του 2012, 32 επιβάτες του Costa Concordia σκοτώθηκαν όταν το πλοίο παρέκκλινε της πορείας του, βρέθηκε σε αβαθή και προσέκρουσε στο νησί Τζίλιο. Το πλοίο πήρε νερά πολύ γρήγορα και ναυάγησε.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ώρα της σύγκρουσης στη γέφυρα του πλοίου επικράτησε πανικός. Πάνω στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν εκείνη τη νύκτα 4.229 άνθρωποι, 40 εθνικοτήτων.

 

 

Πηγή: Euronews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr