Η ιταλική δικαιοσύνη «καίει» πάλι τον Μπερλουσκόνι

Η ιταλική δικαιοσύνη «καίει» πάλι τον Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
0

 

Ιταλική δικαιοσύνη κατά Μπερλουσκόνι ακόμα μία φορά. Το δικαστήριο του Μιλάνου τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της απάτης κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μίντιασετ.Ο δικηγόρος του Καβαλιέρε, Νικολό Γκεντίνι, μετά την έκδοση της απόφασης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τον Άρειο Πάγο.

«Πρόκειται για μία κακή απόφαση. Ήμασταν σίγουροι ότι αυτή θα ήταν η απόφαση του Εφετείου. Δεν έχει λογική η καταδίκη ενός ανθρώπου που δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία», δήλωσε ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι.

Ο Καβαλιάρε αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο απαγόρευσης άσκησης δημοσίου αξιώματος για πέντε χρόνια αν η απόφαση επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο. Είναι πιθανό να χάσει δηλαδή το βουλευτικό του αξίωμα.

«Αν το Ανώτατο δικαστήριο επικυρώσει την απόφαση, θα του απαγορευθεί αμέσως η άσκηση δημοσίου αξιώματος. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει αυτόματα τη βουλευτική του έδρα και όλα τα υπόλοιπα αξιώματα του, δηλώνει ο καθηγητής ποινικού δικαίου, Μαουρίτζιο Μπελακόσα.

Η απόφαση του εφετείου επιβεβαιώνει την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, τον Οκτώβριο του 2012. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο όμιλος Μίντιασετ δεν κατέβαλλε ως όφειλε τους προβλεπόμενους φόρους για τηλεοπτικά δικαιώματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM
Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ