Ιταλική δικαιοσύνη κατά Μπερλουσκόνι ακόμα μία φορά. Το δικαστήριο του Μιλάνου τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της απάτης κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μίντιασετ.Ο δικηγόρος του Καβαλιέρε, Νικολό Γκεντίνι, μετά την έκδοση της απόφασης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τον Άρειο Πάγο.

 

«Πρόκειται για μία κακή απόφαση. Ήμασταν σίγουροι ότι αυτή θα ήταν η απόφαση του Εφετείου. Δεν έχει λογική η καταδίκη ενός ανθρώπου που δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία», δήλωσε ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι.

Ο Καβαλιάρε αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο απαγόρευσης άσκησης δημοσίου αξιώματος για πέντε χρόνια αν η απόφαση επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο. Είναι πιθανό να χάσει δηλαδή το βουλευτικό του αξίωμα.

 

«Αν το Ανώτατο δικαστήριο επικυρώσει την απόφαση, θα του απαγορευθεί αμέσως η άσκηση δημοσίου αξιώματος. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει αυτόματα τη βουλευτική του έδρα και όλα τα υπόλοιπα αξιώματα του, δηλώνει ο καθηγητής ποινικού δικαίου, Μαουρίτζιο Μπελακόσα.

 

Η απόφαση του εφετείου επιβεβαιώνει την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, τον Οκτώβριο του 2012. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο όμιλος Μίντιασετ δεν κατέβαλλε ως όφειλε τους προβλεπόμενους φόρους για τηλεοπτικά δικαιώματα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr