Όπως ανέφερε πηγή της Δούμας και δημοσιεύει το Skai.gr, περίπου 30 ρώσοι βουλευτές έσπευσαν να πάρουν διαζύγιο λίγο πριν δημοσιοποιήσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι επικρίσεις στη Ρωσία για τον τρόπο ζωής των αιρετών και των δημοσίων λειτουργών.

 

Η πηγή της Κάτω Βουλής ανέφερε πως «Στους δύο μήνες που προηγήθηκαν της δημοσιοποίησης των δηλώσεων, περίπου 30 βουλευτές πήραν διαζύγιο», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

 

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι θα ξεκινήσει έλεγχος των εισοδημάτων, της περιουσιακής κατάστασης και του τρόπου ζωής των δημοσίων λειτουργών, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζει το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία ως «Κόμμα Απατεώνων και Κλεφτών».

 

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής ηθικής της Δούμας, Αντρέι Αντρέεφ, παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις εικονικών διαζυγίων αλλά δεν θέλει να πιστέψει ότι αυτή η κατάσταση ισχύει για όλα τα διαζύγια.

 

Συμβαίνει και στις καλύτερες... οικογένειες. Σε πολλές χώρες και όχι μόνο στη Ρωσία συνηθίζεται οι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί να γράφουν στις γυναίκες τους τα ακίνητα ή τις εταιρείες που διαθέτουν. Κάτι τέτοιο φέρεται να έκανε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, η σύζυγος του οποίου είχε στο όνομά της μια εταιρεία στις Μπαχάμες.

 

Στο διαδίκτυο ανεβαίνουν συχνά αποκαλυπτικά στοιχεία από μπλογκερς για βουλευτές που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις ΗΠΑ.

 

Ο εθνικιστής βουλευτής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι που, σύμφωνα με τη δήλωσή του, έχει τα μεγαλύτερα έσοδα μεταξύ των μελών της Δούμας, αποφάσισε να μην δηλώσει τα εισοδήματα της συζύγου του για το 2012, εξηγώντας ο ίδιος το γιατί: «Παντρεύτηκα στην εκκλησία κι αυτό δεν απαιτεί κάποιο επιπρόσθετο έγγραφο. Πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορά τους πολιτικούς γάμους».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr