Αναθεωρήση της πολιτικής συγκράτησης των μισθών

Αναθεωρήση της πολιτικής συγκράτησης των μισθών Facebook Twitter
0

Ο Αρνό Μοντεμπούρ, ο γάλλος υπουργός αρμόδιος για την ανόρθωση της Βιομηχανίας, καλεί μέσω του γερμανικού Τύπου το Βερολίνο να αναθεωρήσει την πολιτική συγκράτησης που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια και να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών στη Γερμανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Η γερμανική οικονομία έχει εδώ και πολλά χρόνια ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εκ του γεγονότος της συγκράτησης των μισθών. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί επί μακρόν σε οικονομικό επίπεδο, κατά συνέπεια ζητούμε να υπάρξει μία προσαρμογή ανάμεσα στις χώρες μας", δηλώνει ο γάλλος υπουργός, που βρισκόταν χθες στο Ντίσελντορφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

Το θέμα της αύξησης των μισθών είναι ενεργό , τόσο στις τάξεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, όσο και στα γερμανικά συνδικάτα.

Το συνδικάτο IG Metall βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εργοδοτική ομοσπονδία της μεταλλουρργίας για μία νέα συμφωνία για 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους του τομέα, στον οποίο περιλαμβάνονται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, οι ημιαγωγοί και ο κλάδος των ηλεκτρικών συσκευών, και διεκδικεί αύξηση των μισθών κατά 5,5%.

"Αυτήν τη φορά διαπραγματευόμαστε αποκλειστικά τους μισθούς", δηλώνει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Γεργκ Χόφμαν, στέλεχος της IG Metall . "Θέλουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας (στον τομέα) μέσω της αύξησης της ζήτησης".

"Εάν αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη στη Γερμανία, το 20% αυτής της αύξησης κατευθύνεται προς την ζήτηση τελικών και ενδιαμέσων προϊόντων των βιομηχανιών μεταλλουργίας και ηλεκτρονικής", εξηγεί ο Γεργκ Χόφμαν, προσθέτοντας ότι το μεγάλο γερμανικό συνδικάτο προσανατολίζεται προς προειδοποιητικές απεργίες κατά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που έχουν ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 20 Μαΐου. Η ισχύουσα συμφωνία λήγει στις 30 Απριλίου.

Η συμφωνία στον τομέα της γερμανικής μεταλλουργίας αποτελεί βαρόμετρο για τους υπόλοιπους τομείς της γερμανικής οικονομίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ