Δεν θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους η Θάτσερ

Δεν θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους η Θάτσερ Facebook Twitter
0

Την ανησυχία του εκφράζει το παλάτι του Μπάκινγκχαμ σχετικά με την απόδοση στρατιωτικών τιμών στην Μάργκαρετ Θάτσερ, την κηδεία της οποίας πρόκειται να παρακολουθήσει την Τετάρτη 17 Απριλίου η Βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και 2000 επίσημοι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων όλοι οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας που είναι ακόμα εν ζωή, σύμφωνα με τον Guardian.

Προσκλήσεις στάλθηκαν και σε όλους τους εν ζωή Αμερικανούς Προέδρους και στην Χίλαρυ Κλίντον, την ίδια ώρα όμως εκφράζονται ανησυχίες σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για το αν είναι πρέπον να συνοδεύσει στρατιωτικό άγημα 700 ανδρών στην τελευταία της κατοικία μια τόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σαν την Θάτσερ. Διατυπώθηκαν αμφιβολίες σχετικά με το αν θα πρέπει να συνδέεται ο στρατός με κάποιον που δίχασε την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με την Βρετανική παράδοση, ο μονάρχης και όχι οι πολιτικοί συνηθίζεται να απολαμβάνει στρατιωτικές τιμές σε ανάλογες τελετές. Η σορός της πρώην πρωθυπουργού θα μεταφερθεί με κιλλίβαντα πυροβόλου από την εκκλησία St Clement Danes στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Όμως τίποτε ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές, κάτι που είχε συμβεί και στην κηδεία της λαίδης Νταϊάνας και της βασιλομήτορος Ελισάβετ, και όχι τιμές αρχηγού κράτους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ