ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Νεκροί δύο έφηβοι από Ισραηλινά πυρά

Νεκροί δύο έφηβοι από Ισραηλινά πυρά Facebook Twitter
Οι συγκρούσεις άναψαν μετά το θάνατο κρατούμενου σε Ισραηλινή Φυλακή. Φωτ. Abed Al Hashlamoun/EPA
0

Ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους νέους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν χτες στρατιωτικοί ιατροί, ενώ μπαίνουμε στην τρίτη μέρα των αντιπαραθέσεων που ακολούθησαν το θάνατο κρατούμενου σε Ισραηλινές φυλακές.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα πυρά ήταν απάντηση σε ρίψη μολότοφ σε σκοπιά κοντά στην πόλη Tulkarm στη Δυτική Όχθη, το βράδυ της Τρίτης.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τους νεκρούς. Πρόκειται για τον δεκαεφτάχρονο Amer Nassar και τον δεκαοκτάχρονο Naji Belbisi. Ο στρατός δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό, κατά το οποίο τραυματίστηκε τουλάχιστον άλλος ένας Παλαιστίνιος.

Η ένταση κλιμακώθηκε ραγδαία στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας μετά το θάνατο του εξηντατετράχρονου Masaraya Abu, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε Ισραηλινή φυλακή.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για έλλειψη φροντίδας προς τον κρατούμενο, και άρνησης για την αποφυλάκισή του μετά την διάγνωση του με τελικού σταδίου καρκίνο.

Η απάντηση του Ισραήλ ήταν ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ περίπου 4,600 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας για τρεις μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αυτή η τελευταία έκρηξη βίας, έρχεται λίγες μόλις μέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, με στόχο την επίτευξη προόδου προς την ανάνηψη των ειρηνικών διαπραγματεύσεων που είχαν άδοξο τέλος το 2010.

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΚΕΡΔΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ στο Ιράν: Σχεδόν τριπλάσια κέρδη για τις αμερικανικές πετρελαϊκές

Πάνω από 130 δισ. δολάρια κέρδισαν 51 μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το εξάμηνο Απριλίου–Σεπτεμβρίου - Στα 150 δισ. δολάρια η πρόσθετη δαπάνη των Αμερικανών για καύσιμα από την έναρξη του πολέμου
THE LIFO TEAM
ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Καπιτώλιο: Η ελληνική «σφραγίδα» στην έδρα του Κογκρέσου - Πώς συνδέεται με Ακρόπολη και Σούνιο

Το κτίριο που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των αμερικανικών εκλογών, δεν αποτελεί μόνο σύμβολο της νομοθετικής εξουσίας των ΗΠΑ αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής που άσκησε η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική στη διαμόρφωση των δημόσιων κτιρίων της χώρας
THE LIFO TEAM