«Σοβαρή και επείγουσα η κατάσταση την Κύπρο», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο  εκπρόσωπος του Ολι Ρεν. Ο Σάιμον ‘Ο Κόνορ πρόσθεσε πάντως ότι  είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης και η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Σύμφωνα με το Σάιμον ‘Ο Κόνορ, οι κυπριακές αρχές πρέπει να υποβάλουν μια αξιόπιστη και συνεκτική πρόταση, ενώ η Κομισιόν από την πλευρά της έχει τη σφοδρή βούληση να βοηθήσει με κάθε τρόπο για μια βιώσιμη λύση. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναφερθεί στις διαβουλεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή και στα διάφορα σχέδια που συζητούνται, επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί σκόπιμο ούτε χρήσιμο να αναφερθεί σε επιμέρους πτυχές μιας απόφασης.

 

O ίδιος ο Όλι Ρεν απαντώντας σε  ερώτηση για πιθανό κούρεμα του κυπριακού χρέους,  υπογράμμισε ότι «σταθερή θέση της Κομισιόν είναι ότι το ελληνικό «κούρεμα» του δημόσιου χρέους ήταν μια εξειδικευμένη και μεμονωμένη περίπτωση.

 

Ο κ. Ρεν επανέλαβε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή των βαρών αναφορικά με την αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων. Εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ελπίζω ότι η απόφαση θα ληφθεί σύντομα, εντός του Μαρτίου, κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr