"Κόκκινο πανί" ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

"Κόκκινο πανί" ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Facebook Twitter
0

Την ώρα που ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται στην πτήση καθ' οδόν προς τη Μόσχα, όπου θα έχει επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του και άλλους παράγοντες, έντονες είναι οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο παραίτησης ή παύσης του υπουργού, στον οποίο χρεώνονται λάθος χειρισμοί.

Πληροφορίες από τη Λευκωσία, που επικαλείται η "Καθημερινή της Κύπρου", αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρής δεν τυγχάνει πλέον της πλήρους εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ πολιτικοί κύκλοι σημειώνουν πως "αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πολύ soft για τις περιστάσεις".

Η παραίτηση ή παύση του ΥΠΟΙΚ αναμένεται να επέλθει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την επιστροφή του από τη Ρωσία και εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως "ηρεμιστικό" στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της Κύπρου για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.

Το έναυσμα για την απομάκρυνση του κ. Σαρρή έδωσε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο ΥΠΟΙΚ πρέπει να απομακρυνθεί για να πεισθούν οι ευρωπαίοι για τις προθέσεις μας να μην αποδεχθούμε το κούρεμα όσο και για να εξευμενισθεί η Ρωσία για την οποία ο ίδιος είναι πλέον "κόκκινο πανί".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ