"Κόκκινο πανί" ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

"Κόκκινο πανί" ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Facebook Twitter
0

Την ώρα που ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται στην πτήση καθ' οδόν προς τη Μόσχα, όπου θα έχει επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του και άλλους παράγοντες, έντονες είναι οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο παραίτησης ή παύσης του υπουργού, στον οποίο χρεώνονται λάθος χειρισμοί.

Πληροφορίες από τη Λευκωσία, που επικαλείται η "Καθημερινή της Κύπρου", αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρής δεν τυγχάνει πλέον της πλήρους εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ πολιτικοί κύκλοι σημειώνουν πως "αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πολύ soft για τις περιστάσεις".

Η παραίτηση ή παύση του ΥΠΟΙΚ αναμένεται να επέλθει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την επιστροφή του από τη Ρωσία και εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως "ηρεμιστικό" στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της Κύπρου για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.

Το έναυσμα για την απομάκρυνση του κ. Σαρρή έδωσε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο ΥΠΟΙΚ πρέπει να απομακρυνθεί για να πεισθούν οι ευρωπαίοι για τις προθέσεις μας να μην αποδεχθούμε το κούρεμα όσο και για να εξευμενισθεί η Ρωσία για την οποία ο ίδιος είναι πλέον "κόκκινο πανί".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM