Γάμος 90χρονου Σαουδάραβα με 15χρονη έχει προκαλέσει σάλο στο Ίντερνετ

Γάμος 90χρονου Σαουδάραβα με 15χρονη έχει προκαλέσει σάλο στο Ίντερνετ Facebook Twitter
2


Ο γάμος ενός 90χρονου άντρα με μία 15χρονη έφηβη στη Σαουδική Αραβία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, με το Twitter και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα να έχουν πάρει φωτιά από τα οργισμένα σχόλια των χρηστών.

Όπως αναφέρει το BBC, ορισμένοι Σαουδάραβες αναρωτιούνται αν η περίπτωση αυτή πρέπει να χαρακτηριστεί ως διακίνηση ή παιδοφιλία, καθώς ο άντρας όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πλήρωσε περίπου $17.000 για την εξαγορά της νύφης από την οικογένειά της.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι τη νύχτα του γάμου το κορίτσι ήταν τόσο σοκαρισμένο που κλείδωσε τον ηλικιωμένο άντρα της έξω από την κρεβατοκάμαρα και στη συνέχεια δραπέτευσε, πηγαίνοντας πίσω στην οικογένειά της.

Ο αδίστακτος «άντρας» τώρα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν επιστρέψει η νύφη θα επιχειρήσει να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Ο γάμος ανήλικων κοριτσιών είναι δυστυχώς ένα διαδεδομένο φαινόμενο στη Σαουδική Αραβία, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι χιλιάδες κορίτσια κάτω των 14 ετών έχουν παντρευτεί κατά πολύ μεγαλύτερους άντρες που έχουν δώσει χρήματα στις οικογένειές τους.

Ακόμα και σε μία κλειστή κοινωνία, όπως είναι αυτή της Σαουδικής Αραβίας, οι χρήστες του Twitter κινητοποιούνται υπέρ της επιβολής ελάχιστου ορίου ηλικίας για γάμο. Οι αρχές της χώρας πραγματοποιούν αργά αλλά σταθερά βήματα υπέρ μίας τέτοιας νομοθεσίας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γκέι leather bar κέρδισε τον δισεκατομμυριούχο γείτονα που ήθελε να μη ανοίξει δίπλα του

Διεθνή / Ένα γκέι leather bar κέρδισε τον δισεκατομμυριούχο γείτονα που ήθελε να μη ανοίξει δίπλα του

Ένα γκέι leather bar στο Phoenix πήρε άδεια αλκοόλ παρά τις ενστάσεις του δισεκατομμυριούχου γείτονά του, σε μια υπόθεση όπου η κουίρ νύχτα κλήθηκε ξανά να αποδείξει ότι δεν είναι απειλή.
THE LIFO TEAM
Αν είχα φτερά, θα πετούσα»: Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Παλαιστίνιοι που δεν έχουν πού να σωθούν

Διεθνή / Αν είχα φτερά, θα πετούσα»: Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Παλαιστίνιοι που δεν έχουν πού να σωθούν

Νέα έκθεση καταγράφει τις ζωές ΛΟΑΤΚΙ+ Παλαιστινίων που διέφυγαν από ξυλοδαρμούς, εξαναγκαστικούς γάμους και απειλές θανάτου, μόνο για να βρεθούν στο Ισραήλ χωρίς πραγματικό άσυλο, σταθερή εργασία ή ασφαλή δρόμο προς μια νέα χώρα.
THE LIFO TEAM
Το «Κόμμα των Κατσαρίδων» βγήκε από το Instagram και βρέθηκε απέναντι στα γκλομπ

Διεθνή / Το «Κόμμα των Κατσαρίδων» βγήκε από το Instagram και βρέθηκε απέναντι στα γκλομπ

Μια προσβολή προς τους άνεργους νέους έγινε κίνημα με 22 εκατ. ακολούθους. Τώρα ζητά παραιτήσεις για τις διαρροές θεμάτων που τίναξαν στον αέρα τις εξετάσεις δύο εκατ. υποψηφίων και η αστυνομία απάντησε με γκλομπ.
THE LIFO TEAM
Η πρώτη δήμαρχος στην Ιαπωνία που πήρε άδεια μητρότητας έπρεπε να φτιάξει μόνη της τον κανονισμό

Διεθνή / Η πρώτη δήμαρχος στην Ιαπωνία που πήρε άδεια μητρότητας έπρεπε να φτιάξει μόνη της τον κανονισμό

Η Ιαπωνία ζητά περισσότερα παιδιά, αλλά όταν μια δήμαρχος έμεινε έγκυος δεν υπήρχε καν κανονισμός για να λείψει από τη δουλειά της κι έτσι αναγκάστηκε να τον γράψει η ίδια.
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΟΥΒΕΙΤ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Στο τραπέζι διευρυμένο αμυντικό σύμφωνο Πακιστάν-Κουβέιτ με φόντο την ιρανική απειλή

Μια ενδεχόμενη αμυντική συμφωνία με το Κουβέιτ θα προκαλούσε επιπλέον ερωτήματα για τον μεσολαβητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πακιστάν στο μέλλον ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια