Το παιχνίδι έκρυβε επιστολή απόγνωσης από Κινέζο εργάτη

Το παιχνίδι έκρυβε επιστολή απόγνωσης από Κινέζο εργάτη Facebook Twitter
19

Όταν η Julie Keith από το Όρεγκον άνοιξε το κουτί με το παιχνίδι που αγόρασε για το παιδί της, σίγουρα δεν περίμενε να βρει μια επιστολή-έκκληση από εργάτη στην Κίνα. Ο άγνωστος εργάτης είχε κρύψει την επιστολή μέσα στο κουτί προκείμενου να ενημερώσει τον παραλήπτη του παιχνιδιού για τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται.  

Σύμφωνα με τηνDaily Mail, η 42χρονη αμερικανίδα ανακάλυψε το γράμμα ανάμεσα στα φελιζόλ της συσκευασίας του παιχνιδιού. Ο αποστολέας έγραφε μεταξύ άλλων: 'Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα''. Ανέφερε ακόμη ότι οι εργάτες στο εργοστάσιο όπου δουλεύει, εργάζονται 15 ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα και αμείβονται με 1,61 δολάρια το μήνα.

Ο εργάτης προέτρεπε όποιον βρει το γράμμα να το παραδώσει  στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας τα εργοστάσια παιχνιδιών της Κίνας, «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.»

Πάντως η διευθύντρια της Human Rights Watch, στην Κίνα  Sophie Richardson, δήλωσε ότι η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Η απειλή για «αφανισμό» αποδεικνύει τη στρατηγική απόγνωση των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη απαντά στην απειλή του Αμερικανού προέδρου με προειδοποίηση για «συντριπτικά» πλήγματα, ενώ η Ουάσινγκτον επιμένει στη στρατιωτική πίεση και -ταυτόχρονα- στη διπλωματική διέξοδο
THE LIFO TEAM
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΗΠΑ ΚΙΝΑ

Διεθνή / Οι επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης ζητούν συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας για την ΑΙ ενόψει της συνάντησης Τραμπ–Σι

Στο δείπνο του Λευκού Οίκου, όπου Τραμπ και Σι θα έχουν στο ίδιο τραπέζι τους ισχυρότερους παίκτες της Silicon Valley, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο μιας συμφωνίας που όλοι θεωρούν σχεδόν αδύνατη
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έσπευσαν στο πλευρό της Σίντι Κρόφορντ μετά τον θάνατο του γιου της

Διεθνή / Ο Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ έσπευσαν στο πλευρό της Σίντι Κρόφορντ μετά τον θάνατο του γιου της

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ φωτογραφήθηκαν να φτάνουν στο σπίτι της Κάια Γκέρμπερ στο Λος Άντζελες, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 27χρονου Πρίσλεϊ Γκέρμπερ. Ο Κλούνεϊ και ο Ράντι Γκέρμπερ, πατέρας του Πρίσλεϊ, είναι στενοί φίλοι εδώ και δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Αλβανία: Σύλληψη της επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών – Σε κατ’ οίκον περιορισμό η Βλόρα Χισένι

Η έρευνα της ειδικής εισαγγελίας κατά της διαφθοράς εξετάζει, μεταξύ άλλων, πιθανή διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών και χειραγώγηση δημόσιων συμβάσεων
THE LIFO TEAM