Έρευνες διεξάγουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ για ελεγκτή που κοιμήθηκε εν ώρα υπηρεσίας αφήνοντας στην τύχη τους δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου. «Ως πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρίας, είμαι προσωπικά εξοργισμένος που ο ελεγκτής αυτός δεν φρόντισε, όπως ήταν ευθύνη του, να βοηθήσει να προσγειωθούν αυτά τα δύο αεροσκάφη» δήλωσε ο Ράντι Μπάμπιτ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) που εξετάζει το συμβάν μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

 

Ο ελεγκτής που είχε 20 χρόνια προϋπηρεσία είπε στους ερευνητές ότι κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε με συνέπεια τα δύο αεροσκάφη να μην έχουν επικοινωνία με τον ασύρματο για να λάβουν εντολή για τον διάδρομο στον οποίο πρέπει να προσγειωθούν.

Τελικά τα αεροσκάφη που εκτελούσαν τις δύο πτήσεις, μια της United Airlines και μια της American Airlines, κατάφεραν να προσγειωθούν χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ronald Reagan νωρίς το πρωί της Τετάρτης αφού πρώτα κατάφεραν να επικοινωνήσουν με ελεγκτές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε κοντινή εγκατάσταση.

«Ευτυχώς, σε καμία στιγμή κάποιο από τα αεροσκάφη δε βρισκόταν εκτός επαφής ραντάρ και το εφεδρικό μας σύστημα τέθηκε σε λειτουργία κι εγγυήθηκε την ασφαλή προσγείωση των δύο αεροσκαφών» είπε ο Μπάμπιτ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr