Ο Ομπάμα θα επισκεφτεί τη Βιρμανία

Ο Ομπάμα θα επισκεφτεί τη Βιρμανία Facebook Twitter
0

Οπρόεδρος των ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βιρμανία, μέσα στο Νοέμβριο, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της ασιατικής χώρας στο Associated Press. 

Σημειώνεται ότι το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί ώστε να ενθαρρύνει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο νοτιοανατολικό ασιατικό κράτος.

Ο βιρμανός αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι οι αρχές της πρωτεύουσας Naypyitaw ετοιμάζονται για τις ημερομηνίες 18 και 19 Νοεμβρίου, αλλά το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ακόμα τελικό.

Κατά την επίσκεψή του στη χώρα ο αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Aung San Suu Kyi, καθώς και με κυβερνητικά στελέχη, όπως τον ρεφορμιστή Πρόεδρο Thein Sein.

Σημειώνεται ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι η πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου που έγινε ποτέ στη χώρα. Στην αντιπέρα όχθη οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τις φήμες.

Η κυβέρνηση του Ομπάμα έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τον εκδημοκρατισμό της χώρας, καθώς προηγουμένως βρισκόταν υπό τον έλεγχο του στρατού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM