Ο Ομπάμα θα επισκεφτεί τη Βιρμανία

Ο Ομπάμα θα επισκεφτεί τη Βιρμανία Facebook Twitter
0

Οπρόεδρος των ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βιρμανία, μέσα στο Νοέμβριο, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της ασιατικής χώρας στο Associated Press. 

Σημειώνεται ότι το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί ώστε να ενθαρρύνει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο νοτιοανατολικό ασιατικό κράτος.

Ο βιρμανός αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι οι αρχές της πρωτεύουσας Naypyitaw ετοιμάζονται για τις ημερομηνίες 18 και 19 Νοεμβρίου, αλλά το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ακόμα τελικό.

Κατά την επίσκεψή του στη χώρα ο αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Aung San Suu Kyi, καθώς και με κυβερνητικά στελέχη, όπως τον ρεφορμιστή Πρόεδρο Thein Sein.

Σημειώνεται ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι η πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου που έγινε ποτέ στη χώρα. Στην αντιπέρα όχθη οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τις φήμες.

Η κυβέρνηση του Ομπάμα έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τον εκδημοκρατισμό της χώρας, καθώς προηγουμένως βρισκόταν υπό τον έλεγχο του στρατού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM