Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Αλάσκας

Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Αλάσκας Facebook Twitter
0

Σε άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι προχώρησε το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι, η οποία και αφορούσε την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών που καταγράφηκε σήμερα.

Σε επιφυλακή για τσουνάμι είχε τεθεί επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα.


Σύμφωνα με την αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.31 ώρα Γκρίνουιτς (11.30 ώρα Ελλάδος) σε βάθος δέκα χιλιομέτρων στον Κόλπο της Αλάσκας, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πόλης Κόντιακ.

Στην πόλη Κόντιακ, αναφέρθηκε πως η στάθμη του νερού στο λιμάνι υποχώρησε, κάτι που ενίοτε μπορεί να προμηνύει τσουνάμι, οπότε οι αστυνομικές αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία και να περιμένουν περαιτέρω ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες σε ξένα μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός διήρκεσε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα.


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM