Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ενέκρινε μια νέα προσπάθεια εντοπισμού της πτήσης 370 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας το Σάββατο.

 

Μια εταιρεία που εδρεύει στις Η.Π.Α. απέστειλε στις αρχές της εβδομάδας ειδικό σκάφος αναζήτησης βυθού για να ψάξει τα συντρίμμια στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

 

3 ½ χρόνια μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 το οποίο εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 227 επιβάτες και 12μελες πλήρωμα κάποιοι πιστεύουν πως ακόμη υπάρχει πιθανότητα να λύσουν το μυστήριο.

 

Οι κυβερνήσεις της Μαλαισίας, της Κίνας και της Αυστραλίας σταμάτησαν την επίσημη έρευνα 1.046 ημερών στις 17 Ιανουαρίου πέρυσι, χωρίς να πετύχουν κάποια σημαντική εξέλιξη.

 

Η τελική έκθεση του Γραφείου Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας για την έρευνα παραδέχτηκε ότι οι αρχές δεν κατάφεραν καν να πλησιάσουν στη λύση του μυστήριου για την εξαφάνιση του αεροπλάνου ή την ακριβή του θέση.

 

Η Ocean Infinity που αναλαμβάνει τώρα την έρευνα θα πληρωθεί μόνο αν τελικά εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

 

Ωστόσο οι αρχές εμφανίζονται συγκρατημένες και φέρονται να δηλώνουν πως δεν περιμένουν με αυτή την προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr