Στην τελική ευθεία των προεδρικών εκλογών βρίσκεται και επίσημα η Κύπρος.

 

Εννέα συνολικά υποψήφιοι υπέβαλαν υποψηφιότητα και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την αναμέτρηση της 28ης Ιανουαρίου.

 

Μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, μεγάλο ζητούμενο παραμένει για την ώρα ποιος θα είναι ο δεύτερος κατά σειρά υποψήφιος που θα αναμετρηθεί στο β΄ γύρο των εκλογών, στις 4 Φεβρουαρίου, με τον νυν Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

 

Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, περνά καθαρά στο δεύτερο γύρο με μια διαφορά ασφαλείας, περίξ των 10 ποσοστιαίων μονάδων, από τους συνυποψήφιους του. Μάχη στήθος με στήθος δίνουν για τον δεύτερο γύρο οι Σταύρος Μαλάς, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και Νικόλας Παπαδόπουλος που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, την «Αλληλεγγύη και τους Οικολόγους».

 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν τους δύο υποψήφιους να συγκεντρώνουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά, γεγονός που παραπέμπει σε μια αμφίβολη αναμέτρηση μέχρι το τέλος.

 

Η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε γενικά ήπιους τόνους, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναδεικνύει τα αποτελέσματα της πενταετίας του και να ζητά ανανέωση εντολής για ολοκλήρωση του έργου που ανέλαβε, και τους συνυποψήφιούς του να μιλούν για αλλαγή, εστιάζοντας στα προβλήματα που ακόμα υπάρχουν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης του 2013.

 

Είναι πάντως η πρώτη φορά που τα θέματα της οικονομίας έχουν υπερκεράσει το Κυπριακό σε ότι αφορά το ενδιαφέρον των πολιτών. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν και νέες δημοσκοπήσεις που ίσως ξεκαθαρίσουν κάπως το σκηνικό.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr