Εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης για τη 10η επέτειο των πολύνεκρων επιθέσεων στο Μπαλί το 2002, η  ινδονησιακή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τρομοκράτες έχουν σχεδιάσει να πραγματοποιήσουν επίθεση στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης των επιθέσεων στο Μπαλί», είπε ο υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας I Ketut Untung Yoga Ana, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Λαμβάνουμε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την απειλή αυτή. Θα ενισχυθεί η ασφάλεια σε όλες τις εισόδους στο Μπαλί, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί στο «ανώτατο επίπεδο ετοιμότητας».

Σε ενημέρωση του Τύπου λίγο νωρίτερα ο ίδιος αξιωματικός είχε δηλώσει ότι η αστυνομία «εντόπισε ορισμένες κινήσεις στόχος των οποίων ήταν κυρίως πολύ σημαντικά πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις».

 

 


«Η απειλή για επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια ταξινομείται στο Α1», είχε προσθέσει, διαβάθμιση με την οποία η αστυνομία χαρακτηρίζει την πληροφορία ιδιαίτερα αξιόπιστη.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την «απειλή», ούτε για τα πρόσωπα που μπορεί να αποτελούν στόχο.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις είχαν προκαλέσει το θάνατο 220 ανθρώπων στις 12 Οκτωβρίου του 2002 σε αυτό το νησί της Ινδονησίας.

Τέλος σύμφωνα με το ΑP, τη χώρα θα επισκεφτεί η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Julia Gillard,  και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη δρακόντειων μέτρων για την αποτροπή μίας ενδεχόμενης τραγωδίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr