Έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασε το Ιράν προς τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, θεωρώντας ότι στο λογότυπο των Ολυμπιακών του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο, κρύβονται "σιωνιστικά μηνύματα".

Το λογότυπο που έτσι κι αλλιώς έχει χαρακτηριστεί "κακόγουστο" από πολλούς, αποτελείται από τέσσερα στιλιζαρισμένα σύμβολα που σχηματίζουν τον αριθμό 2012 . Όμως στα μάτια της Τεχεράνης αυτό που σχηματίζεται είναι η λέξη ΖΙΟΝ, "Σιών".

"Δυστυχώς, όλοι μας βλέπουμε ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αντιμέτωποι με μια σοβαρή πρόκληση που δημιουργήθηκε από το ρατσιστικό πνεύμα ορισμένων", δήλωσε στην επιστολή του προς τον ισχυρό άνδρα της ΔΟΕ ο πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής του Ιράν Μοχάμαντ Αλιαμπαντί. "Αν η ΔΟΕ δεν πάρει μέτρα για να επιλύσει αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμμετοχή (στους Ολυμπιακούς Αγώνες) αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, που επιμένει σε μια σειρά αρχών και αξιών", πρόσθεσε.

 

Βεβαίως μένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί η καταγγελία γίνεται τώρα ενώ το λογότυπο έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το 2007.

Πηγή: www.enet.gr

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr