Δήμαρχος στην Ιταλία απαγόρευσε την επαιτεία στους δρόμους τις ημέρες των εορτών

Δήμαρχος στην Ιταλία απαγόρευσε την επαιτεία στους δρόμους τις ημέρες των εορτών Facebook Twitter
3

Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου του Κόμο, Μάριο Λαντρισίνα, «να απαγορεύσει την επαιτεία» στους δρόμους της πόλης του, κατά την διάρκεια των εορτών.

Παράλληλα, αστυφύλακες της πόλης, τις περασμένες ημέρες ζήτησαν από εθελοντές που βοηθούν τους άστεγους να απομακρυνθούν, και να μην μοιράσουν τα σάντουιτς που έφεραν μαζί τους. Δικαιολόγησαν την απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι «στην συνέχεια, οι άστεγοι, θα βρώμιζαν την πόλη».

Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της απόφασης του δημάρχου, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι αστυφύλακες του Κόμο επέβαλαν δέκα πρόστιμα σε ανθρώπους που ζητιάνευαν, ενώ κατέσχεσαν τα χαρτόνια και τα καπέλα τους.

Ο κεντροδεξιός δήμαρχος Λαντρισίνα, μετά από σειρά έντονων επικρίσεων, δηλώνει τώρα ότι υπέγραψε την εν λόγω απόφαση μετά από επανειλημμένα παράπονα μεγάλου αριθμού πολιτών, ενώ προσθέτει ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τους συνδέσμους εθελοντών που βοηθούν τους άστεγους, αλλά ότι δεν εννοεί να αποσύρει την συγκεκριμένη απαγόρευση.

Η καθολική εθελοντική οργάνωση Caritas, έλαβε σαφή θέση και δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «επιδείξεις δύναμης αυτού του είδους θέτουν εκτός νόμου και τον Ιησού Χριστό, ο οποίος γεννιέται ακριβώς τις ημέρες αυτές».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Προσπαθώ ναα καταλάβω από που προήλθαν οι αρνητικές σε αυτό το σχόλιο.α)Από έξυπνους που δεν κατάλαβαν την ειρωνία;β)Από σκυλάκια του Παβλωφ που βλεπουν το νικ μου και τους τρέχουν τα σαλάκια να αποδοκιμάσουν;γ)Από μεγαλόψυχους που στηρίζουν την αποφαση του δημάρχου;χααχαχαχα
"στην συνέχεια, οι άστεγοι, θα βρώμιζαν την πόλη"Αυτα τα ανθρωπινα "σκουπιδια" πως μας χαλανε την γιορτες, μα δεν ντρεπονται; Σιγουρα αναμεσα στους επαιτες ειναι και πολλοι "επαγγελματιες", αλλα οι περισσοτεροι απλα δεν εχουν καπου αλλου να πανε και σιγουρα δεν θελουν να περνουν τις γιορτες στον δρομο και στο κρυο...