Συγκίνηση προκάλεσε η περίπτωση των Hayley και Scott Martin που σχεδιάζουν να φέρουν στον κόσμο το άρρωστο βρέφος που κυοφορεί εκείνη, προκειμένου να δωρίσουν τα όργανά του. 

 

Το ζευγάρι από τη Βρετανία εμφανίστηκε στην εκπομπή «This Morning», όπου και αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς η αρχική χαρά τους για τον ερχομό του τέταρτου παιδιού τους πήρε μια αναπάντεχη δυσάρεστη τροπή και κατέληξαν τελικά στη συγκεκριμένη απόφαση.

 

Η Hayley είπε πως παρατήρησε κάτι λάθος όταν είδε ότι μπορεί να ξαπλώσει πάνω στην κοιλιά της παρόλο που ήταν έγκυος. «Συνεχώς έλεγα πως κάτι δεν πάει καλά και πως δεν νιώθω έγκυος. Το μόνο που με διέψευδε ήταν οι πρωινές ναυτίες. Μπορούσα να ξαπλώσω πάνω στο στομάχι μου και αυτό δεν είναι φυσιολογικό, έχω υπάρξει ξανά έγκυος και το ξέρω», λέει η ίδια.

 

Η Hayley και ο Scott έχουν άλλα τρία παιδιά, την 7χρονη Kiowa, την 5χρονη Layla και τον 2 ετών Oliver.
Η Hayley και ο Scott έχουν άλλα τρία παιδιά, την 7χρονη Kiowa, την 5χρονη Layla και τον 2 ετών Oliver.

 

Οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν όταν πήγε να κάνει τον καθιερωμένο υπέρηχο για να μάθει το φύλο του μωρού. Εκεί οι γιατροί τής είπαν πως το βρέφος που κυοφορεί διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Potter, το οποίο επηρεάζει την ανάπτυξη λόγω της έλλειψης υγρού στην μήτρα. Το ζευγάρι αποφάσισε ωστόσο να κάνει τις σχετικές εξετάσεις και έμαθαν πως το μωρό είναι κορίτσι, ονομάζοντάς την Ava-Joy. 

 

Οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως όταν γεννηθεί το βρέφος πολλά από τα όργανά του δεν θα έχουν αναπτυχθεί επαρκώς, αλλά το ζευγάρι λέει πως δεν μετανιώνει για την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της.

 

«Μπορούμε να δωρίσουμε τις βαλβίδες της καρδιάς. Κάτι είναι κι αυτό. Ξέρω πως δεν μπορεί να δωρίσει σημαντικά όργανα αλλά οι ιστοί είναι εξίσου πολύτιμοι. Κι εγώ όταν πεθάνω ευχαρίστως να δώσω οποιοδήποτε όργανό μου, αφού δεν θα τα χρειάζομαι πλέον», λέει η Hayley.

 

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «This Morning»:

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr