Η Βόρεια Κορέα «ευθύνεται άμεσα» για την κυβερνοεπίθεση που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry.

 

Η επίθεση προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο νωρίτερα φέτος, υποστηρίζει σε άρθρο του ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.

 

«Η επίθεση ήταν εκτεταμένη, κόστισε δισεκατομμύρια και η Βόρεια Κορέα ευθυνόταν άμεσα» για αυτήν, έγραψε ο Τομ Μπόσερτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφαλείας, στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal στο Διαδίκτυο.

 

Ο Μπόσερτ διεμήνυσε ότι οποιοσδήποτε βλάπτει τις ΗΠΑ θα λογοδοτήσει.

 

Ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Ουάσινγκτον εναντίον της Πιονγιάνγκ, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική της άσκησης «της μέγιστης πίεσης».

 

Ο Μπόσερτ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν στοιχεία πως η ομάδα Lazarus, μια οργάνωση hacking που ενεργεί εξ ονόματος της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, βρισκόταν πίσω από την επίθεση ransomware.

 

Το Ransomware είναι ένας ιδιαίτερα βλαβερός τύπος κακόβουλου λογισμικού που εμποδίζει την πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή τα δεδομένα του και απαιτεί χρήματα ως λύτρα για να τον απελευθερώσει.

 

Ο Μπόσερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποδώσουν δημοσίως την επίθεση  WannaCry στη Βόρεια Κορέα, περιγράφοντας την επίθεση ως «δειλή και ζημιογόνα».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr