Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία του Πακιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία του Πακιστάν Facebook Twitter
0

Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν που στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 16 ακόη, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων της οργάνωσης Αmaq.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι δύο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν την επίθεση χωρίς όμως να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Ο Αμπντούλ Ραζάκ Σέμα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα, πρωτεύουσα της πολύ ασταθούς επαρχίας Μπαλουτσιστάν, διευκρίνισε ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στην τοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών την ώρα που η κυριακάτικη λειτουργία είχε μόλις αρχίσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία.

Συνήθως, περίπου 250 πιστοί παρακολουθούν τη λειτουργία της Κυριακής αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί περισσότεροι πιστοί προσέρχονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ