LIVE!

USA Today: Ο Τραμπ είναι ανάξιος ακόμη και για να καθαρίσει τις τουαλέτες της βιβλιοθήκης Ομπάμα

USA Today: Ο Τραμπ είναι ανάξιος ακόμη και για να καθαρίσει τις τουαλέτες της βιβλιοθήκης Ομπάμα Facebook Twitter
1

Η αμερικανική εφημερίδα USA Today άσκησε δριμεία κριτική σήμερα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κύριο άρθρο του φύλλου της και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα δηκτικό τόνο υποστήριξε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν είναι καν άξιος να καθαρίσει τις τουαλέτες της προεδρικής βιβλιοθήκης του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα ή να γυαλίσει τα παπούτσια του Τζορτζ Μπους.

Από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, η USA Today συνηθίζει να χρησιμοποιεί πιο μετριοπαθή γλώσσα αναφερόμενη στον μεγιστάνα.

Ωστόσο ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο επιτέθηκε σε μια γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτό το βιτριολικό άρθρο.

Με τον τίτλο «Οι μικροπρέπειες του Τραμπ θα πιάσουν κάποια ημέρα πάτο;» η εφημερίδα σχολίασε αυτό το tweet, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κίρστεν Γκίλιμπραντ είχε πρόσφατα πάει να τον «εκλιπαρήσει να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της» προσθέτοντας ότι ήταν «έτοιμη για όλα», προκειμένου να λάβει αυτές τις δωρεές.

«Με το τελευταίο αυτό μήνυμα στο Twitter, όπου υπαινισσόταν ότι μια Αμερικανίδα γερουσιαστής θα μπορούσε να ανταλλάξει σεξουαλικές χάρες με στόχο δωρεές για την εκστρατεία της, ο πρόεδρος Τραμπ απέδειξε ότι είναι ακατάλληλος για να εκπληρώσει τα καθήκοντα του προέδρου. Το ότι έπιασε πάτο δεν εμποδίζει έναν πρόεδρο να συνεχίζει να βυθίζεται όλο και βαθύτερα» τονίζεται στο βασικό άρθρο της εφημερίδας.

«Ένας πρόεδρος που πρακτικά χαρακτηρίζει τη γερουσιαστή Κίρστεν Γκίλιμπραντ ιερόδουλη δεν είναι καν άξιος να καθαρίζει τις τουαλέτες της προεδρικής βιβλιοθήκης του Ομπάμα ή να γυαλίζει τα παπούτσια του Τζορτζ Μπους» συνεχίζει η USA Today.

Εκτός της συγκεκριμένης επίθεσης του Τραμπ σε βάρος της πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος, η εφημερίδα καταγγέλλει επίσης και μια σειρά άλλων ατοπημάτων, σύμφωνα με την ίδια, όπως τις πολυάριθμες «ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις», τις οποίες κάνει σε ρυθμό 5,5 ανά ημέρα σύμφωνα με έναν απολογισμό της Washington Post, όπως και τις τοποθετήσεις του που τροφοδοτούν τον διχασμό στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας.

«Δεν πρόκειται πλέον για τις όποιες πολιτικές διαφορές που έχουμε με όλους τους προέδρους ή την απογοήτευσή μας απέναντι σε ορισμένες από τις αποφάσεις τους. Ο Ομπάμα και ο Μπους απέτυχαν επίσης σε πολλά. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και είπαν ψέματα όμως η θεμελιώδης αξιοπρέπεια καθενός εκ των δύο αυτών πολιτικών ανδρών δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση» εξηγεί η USA Today.

«Αντιθέτως, ο Ντόναλντ Τραμπ, ως άνθρωπος, είναι ιδιαίτερα φρικτός» τονίζει η εφημερίδα καταγγέλλοντας μια «αποκρουστική συμπεριφορά».

Διεθνή
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (αρχές 2026) αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ένας Πολάκης της χρειάζεται της USA TODAY.Που το όργανο της αντίδρασης θέλει να μειώσει την αξία του - διαβολικού για το καλό - Προέδρου της Μέκκας του καπιταλισμού, που μας επαίνεσε δημόσια ότι "πάμε καλά" και πάνε να τον φάνε.Αφού είναι για το καλό κύριοι, ας είναι διαβολικός, νερό και αλάτι.Για να το λέει ο Τσίπρας έτσι είναι, ξέρει, γιατί έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Αξίωμα.