Η Γαλλία προωθεί νομοσχέδιο που ζητά γονική συναίνεση για να ανοίγουν οι ανήλικοι λογαριασμό στα social media

Η Γαλλία προωθεί νομοσχέδιο που ζητά γονική συναίνεση για να ανοίγουν οι ανήλικοι λογαριασμό στα social media Facebook Twitter
0

Όλοι οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονεών τους για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, με βάση το προσχέδιο ενός νόμου που παρουσιάστηκε σήμερα στο Παρίσι.


Η προϋπόθεση αυτή εντάσσεται στο νομοσχέδιο με το οποίο η γαλλική νομοθεσία θα προσπαθήσει να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων και να βελτιώσει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και αποθηκεύουν οι ιντερνετικοί πάροχοι.

Σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες αυτές, που αφορούν την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο, πωλούνται σε άλλες εταιρείες.


Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα επιδιωχθεί να υπάρχει γονική συναίνεση για να χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.


Το νομοσχέδιο αυτό εγκρίθηκε ήδη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM