Αναβλήθηκε η δίκη των Pussy Riot

Αναβλήθηκε η δίκη των Pussy Riot Facebook Twitter
0

Για τις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε σήμερα η έφεση που κατέθεσαν τα τρία μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot, κατά της πρωτόδικης ποινής των δύο ετών που τους επιβλήθηκε, για την προσευχή πανκ που τραγούδησαν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Αιτία της αναβολής ήταν το γεγονός ότι μία από τις κατηγορούμενες ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία της με τον συνήγορό της και βρίσκεται χωρίς υπεράσπιση.


Προηγούμενο άρθρο:

Σήμερα εκδικάζεται από δικαστήριο της Μόσχας η έφεση που κατέθεσαν τα φυλακισμένα τρία μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot, κατά της πρωτόδικης ποινής των δύο ετών που τους επιβλήθηκε.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, η απόφαση αναμένεται σε ένα 24ωρο. Πάντως η δικηγόρος των φυλακισμένων, εμφανίζεται απαισιόδοξη για την απόφαση. «Δεν έχουμε σχεδόν καμία ελπίδα, ότι θα αλλάξει η απόφαση, το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η μείωση της ποινής στους 6 μήνες», δήλωσε η Βιολέττα Βόλκοβα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, δήλωσε χθες ότι "τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες», όμως «αν τα μέλη του συγκροτήματος δείξουν μεταμέλεια και επανεξετάσουν τη δράση τους", τότε "τα λόγια τους δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα".  

Η Nadezhda Tolokonnikova, η Μαρία Alekhina, και η Εκατερίνα Samutsevich, συνελήφθησαν το Μάρτιο, μετά από ένα επεισοδιακό μουσικό event στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Στη δίκη τους που έγινε τον Αύγουστο, είπαν ότι δεν είχαν την πρόθεση να προσβάλλουν την πίστη αλλά διαμαρτύρονταν για την υποστήριξη της Ρωσικής Εκκλησίας στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ