Ο Ντουτέρτε παραδέχτηκε ότι σκότωσε άνθρωπο όταν ήταν 16 ετών

Ο Ντουτέρτε παραδέχτηκε ότι σκότωσε άνθρωπο όταν ήταν 16 ετών Facebook Twitter
0

Στην παραδοχή ότι μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άντρα όταν ήταν ακόμη έφηβος προχώρησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο περιθώριο της συνόδου της APEC που διεξάγεται στην Ντανάνγκ του Βιετνάμ.

Το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας στην κοινότητα των Φιλιππινέζων που ζουν στην βιετναμέζικη πόλη, ο Ντουτέρτε απείλησε επίσης ότι θα «χαστουκίσει» την Ανιές Καλαμάρ, την ειδική εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τις αυθαίρετες ή με συνοπτικές διαδικασίες εκτελέσεις. Εξύβρισε επίσης, με βαριές εκφράσεις, όσους επικρίνουν την εκστρατεία του για την καταστολή του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

«Όταν ήμουν έφηβος, μπαινόβγαινα στη φυλακή. Συμμετείχα σε τσακωμούς, στα 16 μου, είχα ήδη σκοτώσει κάποιον. Έναν πραγματικό άνθρωπο, σ' έναν τσαμπουκά, ένα μαχαίρωμα. Ήμουν μόνο 16 ετών. (Τον σκότωσα) για ένα βλέμμα. Πόσους περισσότερους τώρα που είμαι πρόεδρος;» διερωτήθηκε.

Ο 72χρονος Ντουτέρτε εξελέγη το 2016 με την υπόσχεση ότι θα εξαλείψει το εμπόριο ναρκωτικών και ότι θα σκοτώσει έως και 100.000 εμπόρους και τοξικομανείς.

Αφότου ανέλαβε την προεδρία, πριν από 16 μήνες, αστυνομικοί έχουν σκοτώσει 3.967 ανθρώπους και άγνωστοι δράστες σκότωσαν άλλου 2.290 υπόπτους για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, χιλιάδες άλλοι έχουν δολοφονηθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο πρόεδρος παραμένει πολύ δημοφιλής στο αρχιπέλαγος καθώς πολλοί Φιλιππινέζοι θεωρούν ότι η ασφάλεια βελτιώθηκε επί των ημερών του. Όμως οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για μαζικές εξωδικαστικές εκτελέσεις, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Εκπρόσωπος του Ντουτέρτε που κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωσή του, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην παίρνουν κατά γράμμα τα όσα λέει ο πρόεδρος γιατί του αρέσει να «αστειεύεται» και να «υπερβάλει».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM