Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανησυχούν για μία αύξηση της ρυθμιστικής αβεβαιότητας από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορά στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

 

Αυτό αναφέρει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (European Banking Federation, EBF) σε επιστολή της προς αξιωματούχους της ΕΕ, η οποία διανεμήθηκε σήμερα από την Ιταλική Τραπεζική Ομοσπονδία. Στην επιστολή, με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, o διευθύνων σύμβουλος της EBF Βιμ Μις, αναφέρει ότι η πρόταση «δεν είχε καλά καθορισμένο πεδίο», καθώς δεν είναι σαφές αν μπορεί να εφαρμοσθεί στα υφιστάμενα ανοίγματα.


«Επιπλέον, οι αυστηρότερες απαιτήσεις δημιουργούν ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, που έχουν έκθεση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι των τοπικών τραπεζών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της EBF. Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, την εφαρμογή των αλλαγών σε μία πολύ μικρή χρονική περίοδο και χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των επιπτώσεων», πρόσθεσε.


Η επιστολή εστάλη στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, την επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας Ντανιέλ Νουί και τον υπουργό Οικονομικών της Εσθονίας Τόμας Τόνιστε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr