H Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία εκφράζει ανησυχίες για τα «κόκκινα» δάνεια και τις προτάσεις της ΕΚΤ

H Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία εκφράζει ανησυχίες για τα «κόκκινα» δάνεια και τις προτάσεις της ΕΚΤ Facebook Twitter
0

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανησυχούν για μία αύξηση της ρυθμιστικής αβεβαιότητας από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορά στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Αυτό αναφέρει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (European Banking Federation, EBF) σε επιστολή της προς αξιωματούχους της ΕΕ, η οποία διανεμήθηκε σήμερα από την Ιταλική Τραπεζική Ομοσπονδία. Στην επιστολή, με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, o διευθύνων σύμβουλος της EBF Βιμ Μις, αναφέρει ότι η πρόταση «δεν είχε καλά καθορισμένο πεδίο», καθώς δεν είναι σαφές αν μπορεί να εφαρμοσθεί στα υφιστάμενα ανοίγματα.


«Επιπλέον, οι αυστηρότερες απαιτήσεις δημιουργούν ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, που έχουν έκθεση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι των τοπικών τραπεζών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της EBF. Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, την εφαρμογή των αλλαγών σε μία πολύ μικρή χρονική περίοδο και χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των επιπτώσεων», πρόσθεσε.


Η επιστολή εστάλη στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, την επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας Ντανιέλ Νουί και τον υπουργό Οικονομικών της Εσθονίας Τόμας Τόνιστε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM