ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Παραδόθηκε στο FBI ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ (upd)

Παραδόθηκε στο FBI ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ (upd) Facebook Twitter
Ο Πολ Μάναφορτ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ.
1

Στο FBI παραδόθηκε, το πρωί της Δευτέρας (30/10), ο Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται το πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, οι δικαστικές αρχές ζήτησαν και την παράδοση του πρώην συνεργάτη του Μάναφορτ, Ρικ Γκέιτς, στο FBI.

Οι κατηγορίες κατά του Μάναφορτ και του Γκέιτς δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Το όνομα του Ρικ Γκέιτς εμφανίζεται σε έγγραφα εταιρειών με έδρα την Κύπρο, μέσω των οποίων ο Πολ Μάναφορτ φαίνεται ότι έλαβε πληρωμές προερχόμενες από την ανατολική Ευρώπη.

Ο Πολ Μάναφορτ διηύθυνε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Αύγουστο 2016, πριν υποχρεωθεί να παραιτηθεί μετά κυρίως τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με φιλορώσους ουκρανούς ολιγάρχες.

Στα τέλη Ιουλίου το FBI είχε ερευνήσει μια από τις κατοικίες του και είχε κατασχέσει έγγραφα.

Βαρύ κατηγορητήριο


Σε βάρος του Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και ενός συνεργάτη του στις επιχειρήσεις απαγγέλθηκαν σήμερα από Ομοσπονδιακό Σώμα Ενόρκων 12 κατηγορίες, μεταξύ άλλων για συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων και παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα λόμπι και τις τράπεζες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.


«Η παραπομπή περιλαμβάνει 12 κατηγορίες: συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, μη δήλωση στις αρμόδιες αρχές πράκτορα ξένου εντολέα, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις FARA (Foreign Agents Registration Act), ψευδείς δηλώσεις και επτά κατηγορίες για μη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό», αναφέρεται στη δήλωση του Πίτερ Καρ, του εκπροσώπου του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Στο κατηγορητήριο, που αναπτύσσεται σε 31 σελίδες, δεν υπάρχει πάντως καμιά αναφορά στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ούτε υπονοείται πως υπήρξε κάποια συνέργεια ανάμεσα στην ομάδα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου και τις ρωσικές αρχές με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ο Μάναφορτ και ο συνεργάτης του, ο Ρίτσαρντ (Ρικ) Γκέιτς, κατηγορούνται κυρίως ότι δραστηριοποιούνταν ως λομπίστες και σύμβουλοι του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς χωρίς να το έχουν δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.
Περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς οφσόρ που διαχειρίζονται οι δύο άνδρες. Ο Πολ Μάναφορτ κατηγορείται ότι μόνον αυτός ξέπλυνε 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μάναφορτ μετέβη σήμερα στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον και ενδέχεται να εμφανιστεί αμέσως μετά ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Μιούλερ

Πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, Guardian

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ο Τραμπ τον Μάϊο απέλυσε τον τότε διευθυντή του FBI, επειδή είχαν αρχίσει οι έρευνες για τις σχέσεις Τραμπ/Ρωσίας και μέχρι τότε υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις ότι κάτι ύποπτο υπήρχε. Και αυτό τον δυσαρεστούσε.Διόρισε τον Αύγουστο νέο διευθυντή, ενώ στο μεσοδιάστημα οι έρευνες δεν σταμάτησαν, αλλά τις επόπτευε εισαγγελέας.Και τώρα - όπως φαίνεται - ο κλοιός έγινε σφιχτός και αποδίδονται κατηγορίες σε συγκεκριμένα άτομα και βέβαια συλλαμβάνονται.Ό, τι και να λέμε για τις ΗΠΑ, είναι δύσκολο να μην παραδεχθούμε ότι στην προάσπιση των εσωτερικών τους θεσμών είναι συνεπέστατοι.Μην ξεχνάμε και την περίπτωση Νίξον/σκάνδαλο Γουότεργκέϊτ. Τώρα τρίζει η κυβέρνηση Τραμπ.Πολύ φοβάμαι ότι ο αριστερός ΠΘ μας, δεν θα χαρεί τελικά από τα συγχαρητήρια του μεγαλύτερου καπιταλιστή, που έσπευσε να τα αξιοποιήσει πολιτικά.Γιατί, είναι πολλές οι ενδείξεις ότι ο Τραμπ είναι "διαβολικός" βέβαια, αλλά original - για το κακό δηλαδή. Μπλέξανε τις κωλοτούμπες τους μου φαίνεται.