Σχεδόν 470.000 κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν βρει καταφύγιο στην Κολομβία

Σχεδόν 470.000 κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν βρει καταφύγιο στην Κολομβία Facebook Twitter
0

Περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν διασχίσει τα σύνορα και έχουν βρει καταφύγιο στην Κολομβία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία».

Πριν τρεις μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης της Κολομβίας, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που είχαν εισέλθει στην χώρα ανερχόταν σε 340.000.

Σήμερα, «εκτιμάται ότι περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν εισέλθει στην χώρα μας, 202.000 νομότυπα και 267.000 παράτυπα», τόνισε ο Σάντος σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Μπογκοτά.

Οι αρχές δεν προσδιόρισαν πότε ξεκίνησε η αύξηση της ροής μεταναστών από την Βενεζουέλα στην Κολομβία, που μοιράζονται σύνορα μήκους 2.200 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σάντος, η Κολομβία είναι η χώρα που «πλήττεται περισσότερο» από τις παρενέργειες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της Βενεζουέλας, και κάλεσε για λήψη «πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν μια μετάβαση στην δημοκρατία» στην χώρα αυτή.

«Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να εκτονώσουμε αυτή την κρίση ώστε να επιτύχουμε μια είδους δημοκρατική και ειρηνική λύση», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM