Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του τοπικού προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας

Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του τοπικού προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας Facebook Twitter
0

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του προέδρου του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως ανέφερε η οργάνωση στην Τουρκία, μερικές ώρες αφότου ένα άλλο δικαστήριο αποφυλάκισε υπό όρους τη διευθύντρια του παραρτήματος.


Ο πρόεδρος Τανέρ Κιλίτς κρατείτο από τον Ιούνιο σε φυλακή στην επαρχία της Σμύρνης, κατηγορούμενος για «τρομοκρατία». Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι κατέβασε στο κινητό τηλέφωνό του το ByLock, μια εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων που χρησιμοποιούσαν υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιερωμένου με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος, σύμφωνα με την Τουρκία, ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου περσινού πραξικοπήματος.


Σε μια ξεχωριστή δίκη που διεξήχθη χθες, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την αποφυλάκιση, υπό όρους, οκτώ ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένης της διευθύντριας του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ενόψει της έκδοσης της ετυμηγορίας στη δίκη τους με κατηγορίες επίσης για «τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM