Τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά της Αγίας Νάπας στην Κύπρο

Τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά της Αγίας Νάπας στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Πρωτοφανής έξαρση των τουρκικών προκλήσεων καταγράφεται αυτές τις μέρες σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με κορύφωση παράτυπη τουρκική navtex για ναυτική άσκηση με χρήση πυρών, νότια της Κύπρου και σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αγίας Νάπας.

Όπως σημειώνει η κυπριακή εφημερίδα, με βάση την παράτυπη τουρκική «δέσμευση» η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Η περιοχή που «δεσμεύτηκε» με την τουρκική παράτυπη navtex που εξέδωσε το Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρολογίας και Ωκεανογραφίας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σημειώνεται στον πρώτο χάρτη με τον αρ. 1.

Το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει ανακοίνωση προς ναυτιλωμένους, με την οποία ενημερώνει για το παράνομο των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούνται τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επικοινωνούν με τις νόμιμες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Δεύτερη άσκηση – έρευνας και διάσωσης σε αυτή την περίπτωση – έχει ανακοινωθεί και για άσκηση ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα – στον χάρτη με αρ. 2.

Την ίδια ώρα, με Τρίτη παράτυπη navtex, η Τουρκία τροποποίησε προσωρινά την ρώτα των δύο σεισμογραφικών που επιχειρούν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, των Barbaros και Apollo Moon.

Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι και το τέλος της βδομάδας «δεσμεύτηκε ζώνη από τα δυτικά της Πάφου μέχρι και τις ακτές της Μερσίνας – στον χάρτη με αρ. 3.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, 'έχουν δεσμεύσει επτά διαφορετικές περιοχές βόρεια της Κύπρου για αεροπορικές ασκήσεις. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες μέρους τους ή εξ ολοκλήρου ανήκουν στο Fir Λευκωσίας.

Τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά της Αγίας Νάπας στην Κύπρο Facebook Twitter

Χάρτης του ΚΣΕΔ για τις τουρκικές παράνομες ΝΟΤΑΜ που είναι σε ισχύ σήμερα:

Τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά της Αγίας Νάπας στην Κύπρο Facebook Twitter

Πηγή: Φιλελεύθερος

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ