Γαλλία: Συλλήψεις 10 ατόμων που φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον πολιτικών

Γαλλία: Συλλήψεις 10 ατόμων που φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον πολιτικών Facebook Twitter
0

Δέκα άτομα, ηλικίας 17 έως 25 ετών, που βαρύνονται με υποψίες ότι ήθελαν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων, συνελήφθησαν σήμερα στη νοτιοανατολική Γαλλία και την περιοχή του Παρισιού.

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Αντιτρομοκρατίας της Δικαστικής Αστυνομίας (Sdat), στο πλαίσιο μιας έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα πρώην στέλεχος της ακροδεξιάς είχε επίσης συλληφθεί στα τέλη Ιουνίου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Συγκεκριμένα, ένα πρώην μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Action française, ηλικίας 21 ετών, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών στις αρχές Ιουλίου, αφότου είχε απειλήσει να επιτεθεί εναντίον μεταναστών και τζιχαντιστών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με αυτές τις πηγές, που επιβεβαίωσαν την πληροφορία της εφημερίδας Le Monde.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM