Γιούνκερ και Μέι συμφώνησαν να επιταχύνουν τις συνομιλίες για το Brexit

Γιούνκερ και Μέι συμφώνησαν να επιταχύνουν τις συνομιλίες για το Brexit Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφώνησαν απόψε «να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους επόμενους μήνες» για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το «διαζύγιο» του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.


Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δείπνο εργασίας που είχαν ο Γιούνκερ με τη Μέι στις Βρυξέλλες, σημειώνεται ότι «εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα» αφότου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και «συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές του επόμενους μήνες».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνομιλίες που είχαν επί περίπου δύο ώρες στις Βρυξέλλες ήταν «εποικοδομητικές και φιλικές».


Η επίσκεψη της Μέι στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Στόχος της ήταν να συζητήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας και θα είναι εν μέρει αφιερωμένη στο θέμα αυτό.


Η Μέι συνοδευόταν στην επίσκεψη αυτή από τον υπουργό Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ενώ στη συνάντηση είχε προσκληθεί και ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ.


Στην ανακοίνωση, η Μέι και ο Γιούνκερ σημειώνουν ότι συζήτησαν επίσης «τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προκλήσεις», όπως «το κοινό συμφέρον τους να διατηρήσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», αλλά και τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών στην Ευρώπη, «κυρίως μέσω της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM