ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Γαλλία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές της Greenpeace που εισέβαλαν σε πυρηνικό σταθμό και έριξαν πυροτεχνήματα

Γαλλία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές της Greenpeace που εισέβαλαν σε πυρηνικό σταθμό και έριξαν πυροτεχνήματα Facebook Twitter
0

Ακτιβιστές της Greenpeace εισέβαλαν στον χώρο του πυρηνικού σταθμού στην Κατενόμ, στην ανατολική Γαλλία, όμως τους «σταμάτησε» η αστυνομία προτού φτάσουν «στην πυρηνική ζώνη», ανακοίνωσε η οργάνωση και η EDF, η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

 

«Ακτιβιστές της Greenpeace στον σταθμό. Τους σταμάτησε η αστυνομία. Δεν έφτασαν στην πυρηνική ζώνη. Δεν έχει επηρεαστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η EDF.

 

Ο Ρότζερ Σπάουτς, υπεύθυνος της εκστρατείας της Greenpeace κατά των πυρηνικών στο Λουξεμβούργο, εξήγησε στο AFP ότι «περίπου στις 05:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) περίπου 15 ακτιβιστές εισέβαλαν στον σταθμό, πέρασαν τα δύο φράγματα ασφαλείας για να πάνε πεζή στο κτίριο όπου βρίσκεται η δεξαμενή με το χρησιμοποιημένο καύσιμο».

Εκεί «έριξαν πυροτεχνήματα», πρόσθεσε.

 


 

Στόχος της ενέργειας, σύμφωνα με τον Σπάουτς, ήταν να επιστήσει την προσοχή στην «ευαισθησία» των κτιρίων όπου υπάρχουν δεξαμενές, «τα οποία δεν προστατεύονται, σε αντίθεση με τα κτίρια όπου βρίσκονται οι αντιδραστήρες».

Επίσης η Greenpeace ήθελε να αποδείξει ότι «οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει σε ένα πυρηνικό σταθμό».

 

Οι ακτιβιστές έχουν συλληφθεί «και δεν έχουμε πληροφορίες για την τύχη τους», κατέληξε ο Σπάουτς.

 

Οι ειδικοί της Greenpeace είχαν καταγγείλει την Τρίτη ότι οι πυρηνικοί σταθμοί στη Γαλλία είναι ευάλωτοι στις εξωτερικές επιθέσεις, τονίζοντας σε έκθεσή τους ότι οι δεξαμενές με χρησιμοποιημένο καύσιμο θα πρέπει να φυλάσσονται καλύτερα.

 

Η EDF έχει απορρίψει τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι οι πυρηνικοί σταθμοί της Γαλλίας «είναι ασφαλείς, παρακολουθούνται και φυλάσσονται καλά».

0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ

Διεθνή / WSJ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο η Κίνα ή η Ρωσία να βοήθησαν το Ιράν να πλήξει αμερικανική βάση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το Ιράν έχει βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητές του να πλήττει στρατιωτικούς στόχους
THE LIFO TEAM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ο Μαμντάνι εξετάζει το ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου εάν επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη

«Είναι ένας εγκληματίας πολέμου», τόνισε σε δηλώσεις του ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη και το ενδεχόμενο να παραστεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Διεθνή / Γερμανία: Παραιτείται ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CDU επειδή απέκτησε παιδί με παρένθετη μητέρα

Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία, μια πολιτική την οποία ο ίδιος ο Γιενς Σπαν αρνήθηκε να «χαλαρώσει» όταν ήταν υπουργός Υγείας το 2020 - Μεγάλη ένταση στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα
THE LIFO TEAM