Συρία: «Μέχρι θανάτου» θα πολεμήσουν όσοι τζιχαντιστές έχουν απομείνει στην Ράκα

Συρία: «Μέχρι θανάτου» θα πολεμήσουν όσοι τζιχαντιστές έχουν απομείνει στην Ράκα Facebook Twitter
0

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν απομείνει στην συριακή πόλη της Ράκα αναμένεται να πολεμήσουν μέχρι θανάτου, αλλά κάποιοι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης παραδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι δυνάμεις που με την στήριξη των ΗΠΑ επιχειρούν για την ανακατάληψη του τελευταίου προπύργιου τους, έχουν περικυκλώσει τις τελευταίες δυνάμεις του ΙΚ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.


Ο Ντίλον τόνισε ότι αξιωματούχοι του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα, μιας τοπικής κυβέρνησης που έχει την έδρα της στο βόρειο τμήμα της πόλης, διαπραγματεύονται την αποχώρηση χιλιάδων αμάχων που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στους θύλακες του ΙΚ, σύμφωνα με τον διεθνή συνασπισμό.


Εντούτοις ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο συνασπισμός δεν θα στηρίξει καμία διαπραγμάτευση για αποχώρηση τζιχαντιστών.


«Ο συνασπισμός δεν θα συμμετέχει σε μια συμπεφωvημέvη διευθέτηση. (Αλλά) προτρέχουμε από όσα συζητιούνται τώρα...καθώς (το Συμβούλιο) προσπαθεί να απομακρύνει τους αμάχους», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και 400 τζιχαντιστές παραμένουν σε ένα μικρό μέρος της πόλης, και βρίσκονται περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF), μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων.


«Έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε ότι οι ξένοι μαχητές (του ΙΚ) θα πολεμήσουν μέχρι τέλους- αποτελούν ένα σκληροπυρηνικό μέρος των (ξένων) μαχητών». «Αλλά παρατηρούμε εδώ και ένα μήνα ότι κατά μέσο όρο τέσσερις με πέντε ξένοι τζιχαντιστές παραδίδονται κάθε εβδομάδα, ανάμεσά τους εμίρηδες – τοπικοί ηγέτες εντός της πόλης», σημείωσε ο Ντίλον.


Οι SDF, που έχουν ανακαταλάβει το 90% της πόλης, ανέφεραν την Κυριακή ότι η ανακοίνωση της πλήρους απελευθέρωσης της Ράκας θα γίνει εντός ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM