Η Kομισιόν καλεί σε διάλογο για να τερματιστεί η κρίση στην Καταλονία

Η Kομισιόν καλεί σε διάλογο για να τερματιστεί η κρίση στην Καταλονία Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε την έκκλησή της για διάλογο στην Ισπανία, ώστε να τερματιστεί η κρίση στην Καταλονία, εν μέσω ανησυχιών ότι οι περιφερειακές αρχές θα κηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής αυτής.


«Έχουμε ζητήσει από όλους τους ενδιαφερόμενους να τερματίσουν το συντομότερο δυνατό την αντιπαράθεση αυτή και να ξεκινήσουν τον διάλογο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής, απαντώντας στο ερώτημα πώς θα αντιμετωπίσει η Κομισιόν μια ενδεχόμενη κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.


«Η βία, όπως έχουμε πει, δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει πολιτικό εργαλείο», τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Και έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στην ικανότητα του πρωθυπουργού (της Ισπανίας Μαριάνο) Ραχόι να διαχειριστεί την ευαίσθητη αυτή διαδικασία με πλήρη σεβασμό στο ισπανικό Σύνταγμα και τα βασικά, θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM