Στα χέρια της αστυνομίας στη Νορβηγία κατέληξε ο 48χρονος Νορβηγός, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, ο οποίος είχε απαγάγει στις 27 Απριλίου την τεσσάρων ετών κόρη του, Μαρί-Ελένη, έξω από το νηπιαγωγείο της στη Λευκωσία.

 

Πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ αναφέρουν ότι η Κύπρια μητέρα της τετράχρονης αναχώρησε για το Όσλο, προκειμένου να φέρει το κοριτσάκι πίσω στην Κύπρο.

 

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στη Νορβηγία, ενώ νωρίτερα είχε παρουσιαστεί στην Αστυνομία.

 

Όπως αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα VG, ο 48χρονος πατέρας, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, υπέγραψε συμφωνητικό για να δώσει κατάθεση στις αρχές της Νορβηγίας, αφού κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιών σε σχέση με την απαγωγή της δικής του κόρης.

 

Τον περασμένο Μάιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε έφεση που καταχώρησε ο Νορβηγός κατά απόφασης δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία, ο τόπος διαμονής της ανήλικης δεν ήταν ποτέ η Νορβηγία και κατά συνέπεια η αίτηση για την κηδεμονία της θα εξεταστεί από τα κυπριακά δικαστήρια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr