Εντοπίστηκε μετά από μήνες η 4χρονη που είχε απαχθεί από τον πατέρα της στην Κύπρο

Εντοπίστηκε μετά από μήνες η 4χρονη που είχε απαχθεί από τον πατέρα της στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Στα χέρια της αστυνομίας στη Νορβηγία κατέληξε ο 48χρονος Νορβηγός, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, ο οποίος είχε απαγάγει στις 27 Απριλίου την τεσσάρων ετών κόρη του, Μαρί-Ελένη, έξω από το νηπιαγωγείο της στη Λευκωσία.

Πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ αναφέρουν ότι η Κύπρια μητέρα της τετράχρονης αναχώρησε για το Όσλο, προκειμένου να φέρει το κοριτσάκι πίσω στην Κύπρο.

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στη Νορβηγία, ενώ νωρίτερα είχε παρουσιαστεί στην Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα VG, ο 48χρονος πατέρας, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, υπέγραψε συμφωνητικό για να δώσει κατάθεση στις αρχές της Νορβηγίας, αφού κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιών σε σχέση με την απαγωγή της δικής του κόρης.

Τον περασμένο Μάιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε έφεση που καταχώρησε ο Νορβηγός κατά απόφασης δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία, ο τόπος διαμονής της ανήλικης δεν ήταν ποτέ η Νορβηγία και κατά συνέπεια η αίτηση για την κηδεμονία της θα εξεταστεί από τα κυπριακά δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM