Ελεύθεροι αφέθηκαν ο διοικητής της αστυνομίας της Καταλονίας και οι ηγέτες του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο διοικητής της αστυνομίας της Καταλονίας και οι ηγέτες του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας Facebook Twitter
0

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα (6/10) ο διοικητής της καταλανικής αστυνομίας και οι ηγέτες του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από το δικαστήριο της Μαδρίτης, το οποίο είναι επιφορτισμένο με υποθέσεις εθνικής ασφάλειας.

Κανένας περιοριστικός όρος δεν έχει επιβληθεί εις βάρος τους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Οι κατηγορίες εις βάρος του Χοσέπ Λουίς Τραπέρο, διοικητή της αστυνομίας, του Ζόρντι Σάντσες και του Ζόρντι Κούσαρτ --προέδρων των δύο πιο ισχυρών αυτονομιστικών ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και της Omnium-- εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Τερέσα Λαπλάνα, αναπληρώτρια διοικητής της αστυνομίας, εναντίον της οποίας έχουν επίσης ασκηθεί διώξεις κατέθεσε στο δικαστήριο μέσω skype.

Όλοι κατηγορούνται στο πλαίσιο «έρευνας για ανταρσία» σε σχέση με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM