Πακιστάν: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας σε τόπο λατρείας στο Μπαλουχιστάν

Πακιστάν: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας σε τόπο λατρείας στο Μπαλουχιστάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 27 ακόμη τραυματίστηκαν την Πέμπτη από μια επίθεση βομβιστή καμικάζι μπροστά σε χώρο λατρείας σουφιστών στο Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανέφεραν οι αρχές.

Η επίθεση συνέβη καθώς μεγάλος αριθμών πιστών είχε συγκεντρωθεί στην επαρχία Γκαντάουα της περιοχής Τζαλ Μαγκσί πενθώντας το θάνατο ενός τοπικού πνευματικού ηγέτη.

«Ένας βομβιστής κακιμάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό του μηχανισμό όταν συνελήφθη από αστυνομικούς που περιφρουρούσαν το χώρο λατρείας, σκοτώνοντας 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ηλικιών κάτω των 12 ετών και δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον 27 ακόμη. Οι 14 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Ακμπάρ Χαριφάλ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην επαρχία Σινδ, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών ιατρικών εγκαταστάσεων στο Μπαλουχιστάν.

Μια βομβιστική επίθεση ενάντια στον ίδιο τόπο λατρείας το 2015 είχε αποτέλεσμα 35 νεκρούς.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, αλλά αυτονομιστές έχουν επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις ενάντια στην σιιτική μειονότητα, καθώς και σε μέλη δυνάμεων ασφαλείας.

Τον περασμένο Νοέμβρη, η επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα σουφιστικό χώρο λατρείας στο Μπαλουχιστάν προκάλεσε 52 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες. Την ευθύνη εκείνης της επίθεσης είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM