Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του

Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του Facebook Twitter
2

Άδοξο τέλος είχε ένας γιγάντιος πύθωνας μήκους 7.8 μέτρων στην Ινδονησία μετά την μάχη που έδωσε με έναν ντόπιο, καθώς όχι μόνο έχασε αλλά κατέληξε και να φαγωθεί.

Ο Robert Nababan, που είναι φύλακας, συνάντησε το φίδι σε έναν δρόμο κοντά σε φυτείες φοινικέλαιου στην περιοχή Batang Gansal της Σουμάτρας και προσπάθησε να το πιάσει. Εκείνο του επιτέθηκε αλλά ο Nababan κατάφερε να το σκοτώσει με τη βοήθεια μερικών ακόμη συγχωριανών του, ωστόσο υπέστη μερικούς πολύ σοβαρούς τραυματισμούς από τη πάλη με το ερπετό. Στη συνέχεια ο νεκρός πύθωνας κρεμάστηκε σε ένα σημείο του χωριού κι έγινε κάτι σαν δημόσιο θέαμα, μέχρι που τελικά τον τεμάχισαν, τον τηγάνισαν και τον έφαγαν.

«Προσπάθησα να το πιάσω, μου δάγκωσε το χέρι αλλά κατάφερα να παλέψω και να νικήσω», δήλωσε σε τοπικές εφημερίδες ο 37χρονος, χωρίς να εξηγήσει όμως τον ακριβή λόγο που προσπάθησε να πιάσει το ερπετό και δήλωσε απλώς πως εμπόδισε μερικούς χωριανούς να περάσουν το δρόμο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα είτε που ήθελε να κρατήσει ασφαλείς του φοβισμένους κατοίκους είτε που ήθελε να καθαρίσει το δρόμο.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πύθωνας είχε δαγκώσει το αριστερό χέρι του Nababan και το τραύμα είναι τόσο σοβαρό που οι γιατροί ενδέχεται να χρειαστεί να το ακρωτηριάσουν. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. 

Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του Facebook Twitter

Οι γιγάντιοι πύθωνες είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτήν την αρκετά απομακρυσμένη περιοχή της Σουμάτρας και εμφανίζονται τουλάχιστον 10 κάθε χρόνο. Στην περίοδο ξηρασίας βγαίνουν έξω αναζητώντας νερό και όταν έχει υγρασία για να κάνουν μπάνιο στη βροχή. Επίσης, κυνηγούν τα ποντίκια που υπάρχουν στις φυτείες φοινικέλαιου. 

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μην έρχονται αντιμέτωποι με τα γιγάντια ερπετά, γιατί όταν προσπαθούν να τα σκοτώσουν, αυτά φυσικά εξαγριώνονται και αντεπιτίθενται. Όσο για το γεγονός πως τελικά ο συγκεκριμένος πύθωνας φαγώθηκε, συνιστά μια επίσης συνηθισμένη πρακτική καθώς αφενός προσφέρει μεγάλη ποσότητα κρέατος κι επιπλέον κάποιοι πιστεύουν ότι το αίμα του είναι θεραπευτικό και λειτουργεί σαν φάρμακο. 

Ινδονησία: Άντρας πάλεψε και σκότωσε γιγάντιο πύθωνα 8 μέτρων και τον έφαγε με τους συγχωριανούς του Facebook Twitter

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια