Στους λόγους για τους οποίους η Άνκελα Μέρκελ δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναλύει σε εκτενές ρεπορτάζ του το πρακτορείο Ρόιτερς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που βασίζεται σε συνεντεύξεις με πολιτικούς και αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, η βαθύτερη ανησυχία της καγκελαρίου είναι ότι αν η Ελλάδα αποχωρήσει, τότε λόγω του κλονισμού του ευρώ και της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιθανό η Κίνα να χάσει την όρεξη της για εισαγωγή αυτοκινήτων και γερμανικών μηχανών και εξαρτημάτων, κι αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για την οικονομία του τρίτου μεγαλύτερου εξαγωγέα παγκοσμίως.

 

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη σοβαρός λόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Πριν από 6 μήνες η Μέρκελ ήταν έτοιμη να πετάξει έξω την Ελλάδα, όχι όμως πια. Αν θέλετε να μάθετε το γιατί, κοιτάξτε τι γίνεται στη Βόρεια Αφρική και στην Ανατολική Μεσόγειο. Με όσα συμβαίνουν εκεί, ποιος θα ήθελε ένα μέλος του ΝΑΤΟ στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος;», δηλώνει στο πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος. "

 

"Η τακτική της Μέρκελ μπορεί να συναντά πολλές αντιδράσεις στο εξωτερικό, αλλά στον Γερμανό φορολογούμενο παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της Γερμανίας που συμμετέχει απρόθυμα στη διάσωση της ευρωζώνης και το κάνει την τελευταία στιγμή με απειλές», δηλώνει πρεσβευτής στο Βερολίνο.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr