ΗΠΑ: Νεαρή μητέρα άφησε μόνα τους τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της και πήγε διακοπές στη Γερμανία

ΗΠΑ: Νεαρή μητέρα άφησε μόνα τους τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της και πήγε διακοπές στη Γερμανία Facebook Twitter
1

Μία νεαρή μητέρα από το Τζόνστον της Άιοβα συνελήφθη από τις αρχές και αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αφού φέρεται να άφησε μόνα τους τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της στο σπίτι και να πήγε διακοπές στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της 30χρονης Erin Lee Macke έπειτα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία τα τέσσερα παιδιά της είχαν εγκαταλειφθεί χωρίς επίβλεψη ενηλίκου στο σπίτι.

Όταν έφτασαν εκεί βρήκαν όντως μόνα τους τα παιδιά. Τα δύο ηλικίας 12 ετών και τα μικρότερα 6 και 7 χρονών.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Macke είχε φύγει από την χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό τη Γερμανία όπου ζει ο αδερφός της και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει την 1η Οκτωβρίου.

Επιπλέον, δεν είχε φροντίσει για την επίβλεψη των παιδιών από κάποιον ενήλικο εκτός από κάτι αόριστα τηλεφωνήματα σε γνωστούς και οικογενειακούς φίλους, από τους οποίος φέρεται να ζήτησε να ελέγχουν που και που αν τα παιδιά είναι καλά.

Οι αρχές επικοινώνησαν με τη Macke στη Γερμανία και σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι θα επέστρεφε σε δέκα περίπου μέρες.

«Δεν καταλάβαινε, δεν συμφωνούσε μαζί μας, δεν αντιλαμβανόταν τη σοβαρότητα της κατάστασης ούτε έμοιαζε να ανησυχεί» δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Τζόνστον, Lynn Aswegan. «Είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά και κατά τη σύλληψή της», πρόσθεσε.

Τελικώς, ύστερα από την επιμονή των αστυνομικών, η Macke επέστρεψε την επόμενη μέρα και συνελήφθη. Κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα Polk County Jail χωρίς τη δυνατότητα εγγύησης.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέλαβαν την κηδεμονία των παιδιών, τα οποία προς το παρόν μένουν σε συγγενείς.

Με πληροφορίες από People Crime, desmoinesregister.com και kcci.com.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια