Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Έντμοντον- Ο δράστης μαχαίρωσε στο λαιμό έναν αστυνομικό

Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Έντμοντον- Ο δράστης μαχαίρωσε στο λαιμό έναν αστυνομικό Facebook Twitter
1

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στις αρχές του Καναδά για έναν άντρα, ο οποίος με ενοικιασμένο φορτηγάκι έπεσε αρχικά πάνω σε πεζούς ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο λαιμό.

Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άντρας έχει ήδη συλληφθεί, πληροφορία που οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη επισήμως. Το περιστατικό συνέβη στις 8.15 το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Έντμοντον και εκτός από τον αστυνομικό, έχουν τραυματιστεί επίσης άλλα τέσσερα άτομα.


Ένας αστυνομικός στεκόταν δίπλα από προστατευτικές μπάρες ρύθμισης της κυκλοφορίας, όταν ο δράστης οδηγώντας το λευκό φορτηγάκι τις έσπασε, χτυπώντας τον αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να πετάχτηκε σχεδόν 4.5 μέτρα στον αέρα. Αμέσως μετά, ο άντρας βγήκε από το όχημα και επιτέθηκε στον αστυνομικό, τον οποίο μαχαίρωσε αρκετές φορές και το έβαλε στα πόδια. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

 

Λίγη ώρα αργότερα ένα λευκό φορτηγό σταμάτησε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ενώ το ανθρωποκυνηγητό ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Ο αστυνομικός αναγνώρισε τον δράστη, που προηγουμένως είχε μαχαιρώσει τον αστυνομικό. Ο ύποπτος στη συνέχεια έτρεξε με ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δεύτερη καταδίωξη μέχρι που το φορτηγάκι τελικά αναποδογύρισε και ο ύποπτος φέρεται να συνελήφθη.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Έντμοντον- Ο δράστης μαχαίρωσε στο λαιμό έναν αστυνομικό Facebook Twitter

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και επιβεβαίωσε πως μέσα στο όχημα του δράστη βρέθηκε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM